„Mám o Janu velký strach. Na selhání srdce nám zemřeli rodiče i naše třetí sestra,“ řekla včera se slzami v očích Hana Brejchová v domově s pečovatelskou službou v Buštěhradě, kde žije. „Hned, jak jsem to v pondělí slyšela z televize, věděla jsem, že je to srdíčko,“ svěřila se Blesku. „Jana s ním má problémy už dva roky. Mám je i já. Beru prášky,“ dodala.

Dědičná nemoc

Problémy se srdcem jsou doslova rodinným prokletím. „Maminka i tatínek odešli velmi mladí. Ve stejném věku jako je Jana, zemřela také naše sestra. Úplně mě z toho mrazí...,“ vyprávěla Hana a do očí se jí opět draly slzy. Strach o sestřin život ji donutil přemýšlet nad promrhanými roky, kdy spolu nepromluvily. „Je na čase, abych se za Janou vydala do nemocnice. Jen musím počkat, až jí bude líp. Vím, že jakékoli rozrušení by jí teď mohlo ublížit nebo ji dokonce zabít,“ obává se Hana. „Jani, hlavně se vrať domů a buď zdravá!“ vzkazuje své sestře přes Blesk.

Souboj o lásku Miloše Formana

Obě jsou herečky, obě nosí slavné jméno. Přesto spolu od natočení filmu Lásky jedné plavovlásky v roce 1966 skoro nepromluvily. „Jana byla už jako dítě žárlivá a měla pocit, že mě tatínek miluje víc. To ji nikdy neopustilo. Byla zamilovaná do Miloše Formana, já v té době byla ještě hodně mladá a začala s ním kamarádit. Ona to viděla jinak a podezřívala mě z milostného vztahu k němu, i když jsme spolu nic neměli,“ snaží se mladší Hana objasnit původ svého pošramoceného vztahu se sestrou Janou Brejchovou.

Fotogalerie
9 fotografií