Poslední natáčecí den ale přece jen končil vesele. Všichni hlavní hrdinové se sešli na svatbě. Vypravěč příběhu Honza, kterého v dospělosti hraje Matěj Hádek (37), si konečně po všech peripetiích vzal svou vyvolenou Lucku v podání Lucie Štěpánkové (32).

Lásky za kamerou

Seriál lásce přeje. Loni si řekli »ano« scenárista Rudolf Merkner (40) a herečka Jana Bernášková (32). Už za tři měsíce čekají prvního společného potomka. Podle kolegů to bude kluk. Jana má už dceru Justýnku (7) z předešlého vztahu.
Příklad si z nich vzali režisér Vyprávěj Biser Arichtěv (36) a herečka Veronika Nová (26). Svatba je na spadnutí. „Určitě bude brzo a určitě na ni pozveme přátele,“ prozradil Biser.

Video
Video se připravuje ...

Seriál Vyprávěj - poslední klapka Hana Höschlová, Ondřej Rybár

Oltář odmítla

To Veronika Freimanová o svatbě s přítelem architektem Vladimírem Boučkem nechce ani slyšet. Dokonce ho už dvakrát odmítla, když ji žádal o ruku. Ani romantická chvíle, jakou loučení s Vyprávěj jistě bylo, ji v jejím rozhodnutí neoblomila.

„Co máte pořád s tím vdáváním?“ kroutila herečka nechápavě hlavou, když pózovala s myrtou na klopě se svými hereckými kolegy po svatbě svého seriálového vnuka na schodech.

Andrea Kerestešová: S vlasy jsem si užila

Andree, která hraje ve Vyprávěj Evu Dvořákovou, je 28. V seriálu ale zestárla o 30 let. Maskéři a kostymérky se na ní vyřádili.

Pamatujete se, kolik jste vystřídala paruk?

„Budete se asi divit, ale jenom tři. Všechny ostatní účesy se dělaly z mých vlasů. Barvili mě, odbarvovali a stříhali. Česali mi z mých vlasů dobové hity.“

Jak se vám líbily třeba drdoly?

„Mně se líbily. Připadaly mi  hodně ženské, půvabné. Ženy dřív chodily vůbec upravenější než dnes.“

Která léta vás nejvíc zaujala?

„Určitě šedesátá. Hlavně se mi líbila móda očních linek. Ta se vlastně nedávno vrátila.“

Vyprávěj v číslech

*Točilo se 5 let, bylo 854 natáčecích dnů

*Sledovanost seriálu v průměru 1 200 tisíc diváků

*Zahrálo si 700 herců a na 4000 komparzistů

*Natáčelo se na 300 místech v Česku, Německu i Chorvatsku

*Hercům a členům štábu se narodilo 30 dětí

*Vyprávěj získalo 5 cen TýTý (v roce 2010 se stalo Absolutním vítězem), Zlatou nymfu v Monte Carlu, Veronika Freimanová dostala 2 ceny Týtý jako herečka.

Fotogalerie
6 fotografií