Německá média se pozastavují nad novou vizáží hlavní hrdinky. Ta je oproti své předchůdkyni ze 70. let výrazně hubenější, takže ji někteří začali podezřívat z anorexie. „Ze včelky Máji se stala včelka Hubeňour. Odtučněná kreslená postavička se vrací na obrazovky ZDF,“ komentoval novou podobu počítačem vytvořené Máji regionální deník Dresdner Neueste Nachrichten.

Včelka po odtučňovací kúře

Podle celostátního listu Die Welt je z ní nyní "včelka s vosím pasem". „Poblouznění štíhlostí už dorazilo také do dětského vysílání. Kila musela shodit i roztomilá baculatá Mája,“ poznamena berlínský deník. Podle konkurenčního Der Tagesspiegelu se včelka vrací po odtučňovací kúře. „Možná budou nové díly varovat i před sladkostmi, rychlým občerstvení a klimatickými změnami,“ navezl se do moderního pojetí seriálu regionální list Die Volksstimme.

Lidem chybí i Gott

Zatímco se německé noviny nepozastavují nad tím, že titulní znělku nenazpíval Gott, lidem však chybí. V anketě na internetovém portálu t-online.de se přes 80 % účastníků vyjádřilo, že se jim více líbí právě ta stará Mája se znělkou Gotta, než ta moderní, hubená s písní od Barbaray Biermann

Fotogalerie
6 fotografií