"Původně jsem si se svým týmem přečetl zprávy německých médií o tom, že v seriálu zůstává má píseň. Když jsem ale přijel na vystoupení do Berlína, dozvěděl jsem se, že je to jinak. Píseň Karla Svobody nově natočí kolegyně Helene Fischer. Překvapilo mě to, ale musím to brát na vědomí," řekl Blesk.cz zklamaný Gott.

Německá televize ZDF, která nechala vyrobit 78 nových dílů dobrodružství malé zvědavé včelky, oznámila, že Karla Gotta nahradí populární německá zpěvačka Helene Fischerová.

Německá média minulý týden přišla s informací, že v moderní, 3D digitální verzi příběhů Máji a jejích kamarádů nebude chybět původní Gottova titulní píseň. Mluvčí ZDF však nyní upřesnila, že originální skladba z pera skladatele Karla Svobody sice zůstane v seriálu zachována, změní se ale její interpret.

Gottův velký hit Biene Maja má nazpívat osmadvacetiletá rodačka z ruského Krasnojarsku Fischerová, která navzdory svému mladému věku patří už řadu let ke stálicím německých šlágrových hitparád. 

Oželet však zjevně budou muset hlas Karla Gotta v titulní písni, která se v jeho podání stala v Německu podobně jako v Česku a na Slovensku stejně obrovsky populární jako samotný původní kreslený seriál z let 1975 a 1979. Ten vznikl na motivy oblíbených dětských knížek německého spisovatele z počátku 20. století Waldemara Bonselse a po celém světě si získal miliony fanoušků.