„A jsem ráda, že se dokážu v tom marastu, ve kterém žiju, ještě vůbec bavit. Pravda, trošku jsem to přepískla, ale vůbec se za to nestydím,“ řekla včera Blesku Vendula.

Co se stalo? Byla na soukromém večírku , kam se muselo přijít v maskách. Šla tam s kamarádem, kterého si potom taxíkem odvezla domů do Říčan. Když ale z mejdanu odcházeli, rozevřel se jí frak, Vendula pod ním byla téměř nahá a bylo jasně znát, že popíjela, vlála ze strany na stranu.

Klopýtla a upadla

A když ji se šamstrem vysadil taxík před domem, klopýtla na vysokánském podpatku a upadla. „To se stane. Rozhodně to nedělám každý den. A jestli si někdo myslí, že když mám nadaci, jiný život mi skončil, tak to tak není. A já jsem ráda, že se dokážu ještě smát, radovat a blbnout,“ netají prezidentka nadačního fondu Kapka naděje. Matka jí leží už druhý měsíc na JIP s těžkou plicní chorobou, Vendula se rozvádí a poslední týdny probrečela noci. „A tak jsem si řekla, že musím být silná a dokázat se jít i pobavit. Člověk si musí umět vyčistit hlavu a alespoň na chvilku zapomenout,“ říká.


Znáte tajemného milence Venduly Svobodové? Ozvěte se mailem na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586


Nikomu jsem neublížila

Jméno muže, se kterým odjela v noci domů, ale prozradit nechce. „To je moje tajemství. Podstatné je ale přece to, že jsem sama, a nikomu jsem se tím neprovinila. Mám zodpovědnost už jen ke dvěma lidem, mámě a Jakubovi. A ani jednomu jsem neublížila,“ říká rozhodně. „Lidem by se možná líbilo, kdybych jenom brečela a zavařovala houby nebo okurky. Ne, je mi čtyřicet a já nedovolím, aby můj život už skončil.“

Dám si pár drinků… Máma jsem ale dobrá

Blesk Vendule volal zrovna ve chvíli, kdy pekla brambory a dělala telecí medailonky. „Jakub si pozval kamarády i s rodiči, tak kmitám. Že když si dám občas pár drinků, neznamená, že jsem špatná máma,“ míní Vendula, které Jakuba v době její nepřítomnosti hlídá chůva Helena Kopecká, kterou Kuba považuje odmalička za babičku. „Beru to tak. Ten, kdo mě nemá rád, odsoudí mě. Ten, kdo mě má rád, mě pochopí.“

Fotogalerie
13 fotografií