Hudební producent zemřel po pětatřicetiletém manželství Petře doma v náručí. „Myslela jsem, že to zvládnu. Ten byt mi to trápení ale stále připomíná, zabíjí mě v něm žít. Jediné, co mi může pomoct, tak je začít znovu a někde jinde,“ vysvětlila Petra. Zpěvačka se proto rozhodla, že se přestěhuje. A nejen do menšího, ale do úplně nového.

Všechno vyhodím a koupím nové

„Vyhodím i všechen nábytek, včetně kuchyně,“ rozhodla se. Nic jí nesmí připomínat manželovy velké útrapy. „Vždyť to byl jediný chlap mého života,“ komentuje Petra, která před Michalem žila na psí knížku dva roky jen s jedním trumpetistou. „Já bydlela v Ženských domovech, on si mě přestěhoval k sobě, ale neměl kuchyň. Tak jsem mu ji ze svého spoření koupila a zanedlouho ten vztah skončil,“ popisuje Petra, pro kterou byl manžel vším. „Provázel mě životem, byl můj rádce a velká opora. Bez něho si teď připadám jako odvážná školačka,“ říká Janů, která na 16. prosince, kdy Zelenka zemřel, nikdy nezapomene.

Umřel mi v náručí

„Bylo devět hodin ráno, když mi v náručí zemřel. Jen co mi ho odvezli, šla jsem s kamarádkou vyřizovat pohřeb. Když jsem se vrátila domů, pochopila jsem, že v tom bytě nemohu zůstat,“ popisuje Petra. Večer měla hned dva koncerty. „Rozmýšlela jsem se, jestli je nezruším. Po chvíli jsem ale pochopila, že bych doma jenom čuměla do blba a zbláznila bych se, tak jsem šla zpívat,“ vzpomíná trpce Janů. Nikdy nechtěla slavit svoje jubilea a zdrhala před nimi. Tentokrát svoje šedesátiny oslavuje koncertním turné. „To abych nemyslela na to, na co nemám,“ vysvětluje Janů, jejíž turné začíná 9. října v Ústí nad Labem a vrcholí v pražské Lucerně, v den jejích šedesátin, 19. listopadu.

Fotogalerie
6 fotografií