Je vidět, že je Markéta z obyčejných poměrů, ani na takovou velkou společenskou událost se neoblékla přiměřeně. Kdo by od Markéty čekal slušivou róbu, hodně by se zmýlil. Přitom by krásné šaty Markétě jedině prospěly. Irglová se na červený koberec oblékla do toho, v čem chodí běžně po ulici. Je to škoda, jelikož Irglová s Hansardem uspěli a cenu vyhráli.

Once, muzikál na motivy filmu o lásce české imigrantky a irského hudebníka, získal 8 cen Tony, které jsou divadelní obdobou Oscarů! Filmovou cenu autoři hudby, Markéta Irglová a Glen Hansard, získali za ústřední píseň k filmovému zpracování.

Muzikál proměnil osm z úctyhodných jedenácti nominací. Ocenění dostal za scénu, ozvučení, orchestraci či osvětlení. Obdržel i cenu za libreto pro irského dramatika Endu Walshe či režiséra Johna Tiffanyho. Cenu převzal i představitel hlavní mužské role v muzikálu Steve Kazee. Představitelka hlavní ženské role Cristin Milioti svou nominaci neproměnila.

Fotogalerie
7 fotografií

Naději na ocenění za hudbu naopak neměli Irglová (24) a Hansard (42). Většina jejich hudby použitá v muzikálu, včetně skladby Falling Slowly oceněné Oscarem, již předtím zazněla ve filmu a nesplnila tak nominační kritéria. I když je česká muzikantka a herečka spoluautorkou hudby k muzikálu, zůstává skromná.

„Ten příběh je stejný, ale myslím si, že je to momentálně jiné dílo, než byl film. Mě pozvali až těsně předtím, než to šlo do divadla, abych se přišla podívat na zkoušku. Já jsem přišla, pochválila a odešla. Nemám pocit, že by chtěli, abychom se do toho nějak míchali,“ řekla v rozhlasu. Láska jim vydržela jen rok Filmový Once přitahoval pozornost diváků o to víc, že láska mezi Hansardem a Irglovou byla skutečná. Hudebníci spolu skutečně rok chodili. V lednu 2009 oficiálně oznámili rozchod. Přičemž už za měsíc byli oba spatřeni s novými partnery.