Česká televize si na duchovního otce pořadu Hledání ztraceného času vzpomněla o tomto víkendu, kdy měl Čáslavský 75. narozeniny. Filmový historik si ale reprízy svých pořadů spojené s gratulací vůbec neužil, protože už ležel v pražské motolské nemocnici na ARO.

Je napojený na plicní ventilaci

Zdravotní problémy ztrpčují Karlu Čáslavskému život už delší dobu. Musel se kvůli nim, ač nerad, vzdát i účasti na obnoveném Videostopu, který loni vzkřísila TV Barrandov. Mrzelo to nejen jeho, ale i Jana Rosáka. Karel Čáslavský nedělal jen Videostop, který ho jednoznačně proslavil nejvíc, protože seděl před kamerou. Připravil taky úctyhodných 200 dílů seriálu Komik a jeho svět, 20 let pracoval na cyklu Hledání ztraceného času a v roce 2006 byl odborným poradcem filmu Obsluhoval jsem anglického krále.

Ve stejném roce bohužel Čáslavskému zemřela manželka Květoslava. Milovník a znalec filmového záznamu má syna Petra a dceru Helenu, která žije ve Velké Británii. Podle informací Blesku právě Helena přiletěla za tátou kvůli oslavám jeho půlkulatých narozenin do Prahy, ale nakonec za ním musela na ARO do Motola. Čáslavský je zatím napojený na plicní ventilaci a lékaři čekají, až se jeho zdravotní stav zlepší.

Fotogalerie
5 fotografií