Halina Pawlowská s dcerou Natálií, Zuzana Belohorcová i Martina Jandová, které dámy doprovázejí, byly v šoku, když se soutěžící začaly jedna podruhé hroutit ze změny tlaku a vyčerpání. Třicetiletá finalistka Veronika dostala dokonce epileptický záchvat.

Fotogalerie
10 fotografií

"Určitě by pomohlo, kdyby ty holky normálně jedly, pily a spaly," mínila Halina Pawlowská, která byla spolu s dcerou, bývalou squatterkou, Natálkou a asistentkou Mílou Řádovou pozvána jako VIP host. "Bude mít pro finalistky besedu," vysvětlila prezidentka soutěže Iva Crkalová.

Úloha Zuzany Belohorcové, která v plavkách ukázala jizvu od infekce, jíž se nakazila na Flipínách, je jasná. Již druhým rokem usedne v porotě. "V jednom případě si ale nevím rady. Do finále totiž postoupila dvojčata," svěřila se Blesku Zuzana, která je poprvé na dovolené bez svého snoubence Vlasty Hájka. "Žádní partneři jet nesměli," upřesnila Crkalová. S mužem je na Tenerife pouze exmanželka Petra Jandy, reportérka Martina Jandová, jedná se ale o kameramana, s nímž natáčí s finalistkami medailonky. Martina předvedla i základy první pomoci,když zachraňovala zhroucenou finalistku.

Pokud soutěžící přežijí soustředění, finále soutěže půvabu, šarmu a inteligence pro zralé ženy proběhne 29. listopadu ve Státní opeře, v přímém přenosu je bude hled po finále StarDance vysílat Česká televize.