Právní zástupce zpěvačky Robert Vladyka to má dokonce černé na bílém. „Mám dokument od policie, kde se píše, že si má klientka může dělat, co chce,“ prozradil Blesku Vladyka. Policie měla v úmyslu Daru vyslechnout tento týden. Rolins se ale do Čech vrací až o víkendu.

„Musíme to zvládnout v příštím týdnu. Snad se mi podaří skloubit termín mé klientky a vyšetřovatelky případu. Ta to má prý také našlapané,“ pokračoval Vladyka. Když se ale Daru nepodaří vyslechnout do konce července, případ se bude muset odložit.

Zpěvačka ke konci měsíce musí odletět na neodkladnou pracovní cestu do USA. Podle Vladyky policie poté, co vyslechne Daru, vyzpovídá svědka, který v onu osudnou vteřinu projížděl poblíž na kole, pak přijdou na řadu obyvatelé domů, jež stojí v blízkosti bouračky. „A až potom případ převezmou znalci a vytvoří podrobný znalecký posudek, jak nehoda podle prozkoumání proběhla,“ dodal Vladyka.

Vdova Rotreklová: Já jí to moře přeju

Vdovu Olgu rotreklovou dovolená Dary netrápí. Má starosti se zařízováním náhrobku svého manžela.
Autor: David Malík

Olgu Rotreklovou (57), jejíž manžel Jindřich (†63) zemřel po srážce s vozem Dary Rolins, trápí bolest z jeho smrti stále víc. Doslova se ztrácí před očima, hovoří třesoucím se ochraptělým hlasem.

Reportérům Blesku se včera přesto svěřila, že Daru kvůli tomu, že před odpovědností a možná i svědomím utekla do Bulharska, neodsuzuje. „Já jí to přeju, ať si u moře užívá, jak chce. Tu bolest, kterou nám způsobila, stejně nic zmírnit nedokáže. A ona už vůbec ne.“

Paní Olga včera zaplatila náhrobek, který v příštích dnech umístí na hřbitově v Nebušicích, kde její tragicky zesnulý manžel odpočívá. „Ne, nikdo od policie se s námi od té nehody nespojil, nikdo od nich se nás zatím na nic neptal,“ odpověděla na další dotaz Blesku.