June si v letadle začne povídat s charismatickým, ale poněkud tajemným spolucestujícím – Royem. Jejich let ale nabere úplně jiné obrátky, než oba čekali. Letadlo spadne do kukuřičného pole. Havárii nikdo kromě nich nepřežije.

June nemá ani vteřinu, aby popadla dech, a už se ocitá na neuvěřitelně divoké cestě kolem světa. S postupujícím časem se totiž jejich dobrodružství mění v bludiště podfuků, napínavých úniků, falešných identit a romantických, ale také chaotických situací. June se musí vyhýbat střelám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a utíká před býky v Seville.

Ukázky z filmu Zatím spolu, zatím živí
Autor: bontonfilm.cz

Romantická zápletka

Dva rozdílní lidé z naprosto odlišných světů jsou uprostřed životu nebezpečného dobrodružství nuceni začít dělat to, čeho se chtěli za každou cenu vyvarovat: důvěřovat si. Od teď už nikdy nebude nic jako dřív – jedinečný, super tajný agent zjistí, že je oslabený obyčejnou láskou a normální žena si s překvapením uvědomí, že je schopná naprosto mimořádných věcí.

Názory tvůrců

Podle Toma Cruise má tento snímek všechno, co se mu na filmovém plátně líbí. "Je to skvělý mix akce, komedie a love story se svěžími, snadno identifikovatelnými postavami," uvedl v distribučních materiálech.

Režisér tohoto snímku James Mangold (47) chtěl při práci na tomto snímku natočit něco jako novou klasiku. "Film jsme viděli jako moderní verzi úchvatných hollywoodských filmových směsic - snímek plný cestování, vtipu, lásky a dobrodružství obohacený o moderní postavy a svižné akce," charakterizoval to. Přesto jednou z nejdůležitějších věcí pro něj bylo neudělat z toho bondovku.

Mangold má za sebou například oscarovou biografii o Johnnym Cashovi s názvem Walk the Line a kovbojku z divokého Západu nazvanou 3:10 Vlak do Yumy.

Ukázky z filmu Zatím spolu, zatím živí
Autor: bontonfilm.cz

Kritici: Diaz to kazí

Podle některých kritiků se tento film moc nepovedl. Cruise vypadá velmi sexy a světácky, ale efekt žhavého "akčňáku" mu kazí Diaz. Typicky neumí zacházet se zbraní a celý film ječí, ostatně jako vždycky všechny ženské postavy v tomto typu filmu, na tom by nebylo nic tragického. U ní je to ale přehnané a divák se může obávat o své ušní bubínky.

Cameron navíc ve filmu nevypadá jako Tomova potenciální milenka, ale spíše jako jeho starší sestra, což nemálo kazí efekt klasického, vrcholného romantického happyendu. Komické na tom je, že ve skutečnosti je dlouhonohá blondýnka o deset let mladší než její filmový kolega.

Kde už jste je spolu mohli vidět?

Přestavitelé hlavních rolí spolu tvořili teprve podruhé. Jejich prvním filmem bylo Vanilkové nebe (Vanilla Sky). Do hlavních rolí byli nejprve navrhováni také Adam Sander, Chris Tucker, Gerard Butler či Eva Mendes. Nakonec je však získali právě Cameron Diaz a Tom Cruise.

Česká premiéra čeká tuto komedii 29.7.