Snímek Bony a klid 2 by se měl odehrávat v současnosti a mapovat osudy hlavních hrdinů od doby, kdy byli ještě za minulého režimu odsouzeni za obchod, valutami a další zločiny.

Děj nového příběhu má začínat hromadným útěkem vězňů z přísně střeženého zařízení v Leopoldově, který se skutečně krátce po listopadu 1989 odehrál.Bývalý automechanik Martin Holec ztvárněný Janem Potměšilem je při něm postřelen a ochrne. Dál už se příběh bude odehrávat v současnosti a dějová linka odpovídá typu thrilleru, v němž se osamělý a hendikepovaný jedinec mstí za utrpěná příkoří svým bývalým kamarádům z veksláckého podsvětí.

Fotogalerie
1 fotografie

„Definitivní verzi scénáře jsem ještě nečetl, ale projekt se mi líbí,“ svěřil se Potměšil, jenž stále hraje v divadle a jeho vozíku byly přizpůsobené i jiné role, jako je kriminalista v seriálu Eden nebo policista ve filmu Bolero. Vedle Potměšila by si měla opět zahrát i Veronika Jeníková, kterou kdysi postava Evy přezdívané Evička Tričko proslavila. Točit se má začít na podzim, distribuce do kin je plánována na příští rok.