A už se to nezmění! Nova mu totiž před časem slibovala návrat do seriálu, ale Blesku se podařilo zjistit, že odchod je definitivní! "Doktor Čížek podle scénáře zemře,"řekl zdroj z natáčení. To si populární herec nezasloužil!

Na Potměšila tak čekají hubené roky! Divadlo je totiž jediným zdrojem živobytí, který Potměšilovi zbyl. Hraje v pražském Divadle Kalich. Role v seriálu televize Nova přitom Potměšilovi vrátila slávu i úspěch, jaký zažil naposled před téměř dvaceti lety jako střelený otec ve filmech Discopříběh 1 a 2 a major Maisner v trilogii Byl jednou jeden polda… Nástupem do Ordinace si totiž přišel na statisícový honorář a divačky si noblesního doktora Čížka zamilovaly. Ovšem teď je všemu konec. Nová dějová linie už s hercem vůbec nepočítá.

"S Ordinací je konec, ale jsem za ty tři roky práce rád. Teď alespoň můžu fungovat v Divadle Kalich ve hře Je úchvatná," řekl Blesku smířeně Potměšil. "Žádnou jinou nabídku z Novy jsem nedostal..." Na jeho hlase je znát smutek.

I přesto na Nově tvrdí, že s Potměšilem ještě počítají. "Spolupráce TV Nova s Ladislavem Potměšilem byla ve všech směrech vynikající a rádi bychom v ní pokračovali i v budoucnu," řekla Blesku mluvčí Novy Michaela Fričová. Ovšem na otázku, jakou konkrétní nabídku pro herce v budoucnu mají, odpovědět nedokázala.

(Ladislavovi Potměšilovi se herecké kšefty nedaří! Čtěte zde!)