Statečná Indiánka a milenka Vinnetoua dojímala celé generace dospívajících dívek. Ztvárnila ji už ostřílená a v Německu velmi známá herečka Karin Dor, kterou ve snímku režíroval vlastní manžel Harald Reinl. Karin se ještě předtím blýskla ve filmu Poklad na Stříbrném jezeře, ale tehdy ani nedoufala, že by se mohla dostat až do Hollywoodu.

Rakovina, rozvod a smrt rodičů

S manželem Heraldem se seznámila Karin v šestnácti letech. On byl o 27 let starší. Provdala se za něj o rok později. Kvůli němu zanechala i studií na gymnáziu a věnovala se naplno filmu. Jenže v osmadvaceti letech ji zastihla tvrdá rána. Doktoři jí diagnostikovali rakovinu. Musela se tedy léčit. V té době se stala závislá na prášcích, jak proti bolesti, tak na povzbuzení.

"Byly to těžké časy, trpěla jsem bolestí a nespavostí, brala jsem hodně prášků na uklidnění, když jsem z nich byla pak omámená, vzala jsem si prášky na povzbuzení a tak to bylo pořád dokola," svěřila se v rozhovoru pro německý deník Neue Post. Její zdraví tak bylo hodně narušené, možná za to mohl i tvrdý natáčecí režim.

"Skončila jsem s natáčením jednoho filmu třeba v pět ráno a pak už na mě před hotelem od sedmi čekal taxi, aby mě odvezl na další natáčení, právě v té době jsem brala hodně prášků na povzbuzení," vzpomíná na vyčerpávající dny plné práce.

Fotogalerie
4 fotografie

Syn s ní nemluví

Na sklonku 60. let se s Haraldem rozvedla a do toho jí zemřeli oba rodiče. Na svého muže, který ji objevil pro umění, nedá ale dodnes dopustit. V roce 1972 se provdala za druhého manžela Günthera Schmuckera, ovšem v manželství nebyla příliš šťastná. Zkusila tak štěstí v Hollywoodu. Mezinárodní slávu získala až koncem 60. let v roli rudovlasé agentky Helen Brandt v bondovce se Seanem Connerym "Žiješ jen dvakrát" a v roli Kubánky v Hitchcockově thrilleru Topaz.

Roku 1988 se provdala potřetí za filmového producenta Georga Robothama, s nímž žila až do jeho smrti (2007) střídavě v Beverly Hills a v bavorském Rottalu. Dnes se objevuje na regionálních německých divadelních scénách a v romantických filmech.

Jediné, co nyní herečku trápí, jsou její špatné vztahy se synem. "Mnoho let se mi výhýbá, ale moje dveře jsou stále otevřené," uzavírá svou zpověď Karin Dor.