De Normier si už zajistil práva na biografii nazvanou Eva Braunová: Můj život s Hitlerem, kterou napsala historička Heike Görtemakerová. Na konceptu scénáře se pracuje. Film by měli diváci vidět v roce 2013, tedy až rok po stém výročí narození Braunové. "Nechystáme přece žádnou poctu," uvedl de Normier.

Režisér chce Kate Winslet

Pro hlavní roli by rád získal Kate Winsletovou, s níž spolupracoval už na filmu Předčítač. V něm britská herečka ztvárnila ženu, která dřív byla dozorkyní v koncentračním táboře. Za svůj výkon si vysloužila Oscara. Podle producenta by pro úlohu Braunové byla ideální. "Jde o to vytvořit portrét ženy, která byla hnána svou ctižádostí, aby jen tak nezmizela z historie, a kvůli tomu šla do postele dokonce s Hitlerem," řekl de Normier.

Pro roli nacistického vůdce prý hledá někoho, "kdo je v první řadě muž". Na jedné straně by měl být šarmantní a atraktivní, ale na druhé straně nesmí být pochyb o tom, že je to masový vrah. "Christoph Waltz v Hanebných panchartech předvedl, jak se s takovou postavou nakládá," míní de Normier. Rakousko-německý herec Christoph Waltz si zahrál okouzlujícího a krutého nacistu v Tarantinových Hanebných panchartech. Za svého plukovníka Landu také on dostal zlatou sošku Oscara. Zda se skutečně v roli Hitlera objeví, ale zatím není jisté.

Braunová nebyla "hloupá blondýna"

Braunová se s Hitlerem seznámila v Mnichově v roce 1929 jako sedmnáctiletá, když pracovala v ateliéru hlavního fotografa strany NSDAP. Hitlerovi bylo tehdy 40 let. Na veřejnosti se spolu nikdy jako pár neukázali. Hitler se s Braunovou oženil ve svém bunkru v Berlíně 29. dubna 1945. O den později spáchali sebevraždu.

Podle autorky biografie nebyla Braunová žádná "hloupá blondýna". I když politická rozhodnutí zpovzdálí nejspíš neovlivňovala, hrála důležitou roli. Na vztahu s prvním mužem říše si prý založila "malé podnikání". Hitler se od ní nechal fotit i natáčet, ona pak záběry podle historičky prodala. Svou sestru požádala, aby po její smrti její korespondenci s Hitlerem uchovala, aby se lidé o jejich vztahu dozvěděli. Chtěla se stát součástí historie, míní autorka knihy.