Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

DJ David (†28) zemřel při nehodě: Řidič zachraňoval raději psa!

Autor: jh, lm, rv - 
27. června 2018
10:02

Vykašlal se na umírajícího kamaráda a raději se postaral o svého zraněného psa. Pětatřicetiletý muž, který způsobil tragickou nehodu u Hošťky a poté z místa ujel na veterinu, byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě zahynul mladý DJ David (†28) z Tachova.

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek 21. června krátce před půlnocí mezi obcemi Žebráky a Hošťka. Pětatřicetiletý řidič Volkswagenu Passat podle policie nepřizpůsobil rychlost jízdy a havaroval. "Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení a vůz uvedl do smyku. Následně havaroval v pravém silničním příkopu, kde pravým bokem a částí střechy narazil do dvou vzrostlých stromů," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Při nehodě se vážně zranili dva spolujezdci (41 a †28), sám řidič utrpěl jen drobná zranění. Osud dvou zraněných kamarádů mu byl ale podle policie úplně ukradený. Po nehodě se jim zřejmě nesnažil  pomoci, a když na místě zastavil svědek a zavolal na tísňovou linku, řidič se od něj nechal odvézt pryč, aby vyhledal pomoc pro svého zraněného psa. "Se psem se z místa nehody nechal odvézt na veterinární vyšetření do Plzně, kde byl také hlídkou policie zadržen," doplnila mluvčí.

Staršího ze spolujezdců odvezla sanita do nemocnice, mladší byl transportován letecky. Mladík ale bohužel na následky zranění zemřel. Podle našich informací jde o mladého tachovského Dje Davida Č., který vystupoval pod přezdívkou Blackness.

Talentovaného hudebníka na sociálních sítích oplakávají desítky lidí. "Dnes nás zasáhla nejsmutnější zpráva. Náš nejlepší kamarád, kolega, jeden ze tří zakladatelů labelu a event manager - hudebník a skvělej člověk David aka Blackness odešel náhle do nebe. Čekej na nás, navždy tě budeme milovat," uvedla na svém profilu hudební společnost Empire Recordings.

Řidiče policisté obvinili z usmrcení z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž byl totiž opilý a pravděpodobně i pod vlivem drog, policisté to budou vědět přesně až z výsledků lékařského vyšetření. „Neposkytnutí první pomoci či případné jiné porušení zákona je předmětem dalšího šetření. Není tedy vyloučeno, že se právní kvalifikace ještě rozšíří,“ dodala Jiroušková.

 

 


 

 

crush ( 28. června 2018 10:37 )

DJ není hudebník!!!! Je to pouštěč!!!! Pozor na to!!!!

certicekjity ( 27. června 2018 16:27 )

 Když vím, že řidič není střízlivý tak k němu nelezu. Zas další blbec, který nemyslel a zaplatil tím životem. Jak se říká nemyslíš, zaplatíš. Tak ať teď nikdo nefňuká.

europa ( 27. června 2018 13:11 )

Neposkytnutí pomoci to nebylo, vždyť mu zavolali pomoc. A lézt do auta s řidičem, kterej je "pod vlivem", to může udělat jen blb!!!

anyyt ( 27. června 2018 11:50 )

Takže by policie měla obvinit i toho svědka z neposkytnutí pomoci, když místo pomoci lidem, odvážel toho blba se psem pryč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání