Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvě tragédie ve Slezsku: Čtrnáctiletý chlapec vypadl z okna, pětiletého hocha srazilo auto

Dvě tragédie ve Slezsku: Čtrnáctiletý chlapec vypadl z okna, pětiletého hocha srazilo auto (ilustrační foto)
Dvě tragédie ve Slezsku: Čtrnáctiletý chlapec vypadl z okna, pětiletého hocha srazilo auto (ilustrační foto)  (Autor: HZS ZK)
Autor: ČTK, dce - 
7. června 2018
07:46

Středeční pozdní odpoledne bylo na severu Moravskoslezského kraje velice nešťastné. V Budišově nad Budišovkou srazilo teprve pětiletého hocha auto. V ohrožení života s vícečetnými poraněními skončil v nemocnici. V Havířově vypadl čtrnáctiletý chlapec z okna, podle kamarádů se možná pokusil o sebevraždu. I on utrpěl život ohrožující zranění.

Čtrnáctiletý chlapec se vážně zranil po pádu z okna v Havířově na Karvinsku. Letecky musel být přepraven do ostravské fakultní nemocnice.

K neštěstí záchranáři vyjížděli krátce před 19:30. "První záchranáři byli u postiženého během sedmi minut od přijetí výzvy k zásahu. Hoch byl po pádu z výšky ve vážném stavu a prvotní lékařské vyšetření svědčilo pro mnohočetná, život ohrožující poranění," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dítě bylo uvedeno do umělého spánku a připojeno k přístrojem řízené ventilaci.

"On je super kamarád. Je ale hyperaktivní a bere i nějaké léky. Hodinu před tím se s námi normálně bavil a pak se stalo takové neštěstí. On ale o tom mluvil. Říkal, že má problémy a že si asi něco udělá," řekli Deníku chlapcovi kamarádi.

Pětiletého chlapce srazil v Budišově nad Budišovkou na Opavsku osobní automobil. Hoch utrpěl vícečetná poranění a musel být letecky přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava.

Nehoda se stala okolo 17:30. Chlapec byl po střetu v ohrožení života. "Vzhledem k charakteru zranění museli zasahující lékaři zajistit chlapci dýchací cesty intubací a dítě připojit k přístroji zajišťujícímu plicní ventilaci. Pacient byl zafixován krčním límcem, uložen do vakuové matrace," informoval Humpl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání