Bývalá okresní soudkyně v Ostravě a advokátka Věra S. má další problém. Byla několikrát odsouzena za podvody, a dokonce řídila pod vlivem alkoholu. I když jí soud kvůli tomu zakázal řídit, jezdila dál...

Jak se ale zdá, to není vše. V současné době soud projednává obžalobu, která ji viní z toho, že zpronevěřila 800 tisíc korun svých klientek. Nově nyní přibylo ale další obvinění. Vzít si měla i peníze klienta, který si chtěl koupit malou vodní elektrárnu.

Podle obžaloby bývalá soudkyně a advokátka zastupovala klienta na základě plné moci. „Postupně z něj vylákala 106 000 korun," uvedl mluvčí ostravského soudu Lukáš Delong. V té době už žena jako advokátka ale vystupovat nesměla.

Jenže Okresní soud v Ostravě má nyní problém. Musí najít soudce, který nebude podjatý! „Obžalobu v posledním případě jsme již obdrželi. Přiřazena byla kolegyni, která se s obžalovanou zná. V souvislosti s možnou podjatostí se proto bude hledat jiný soudce," dodal Delong s tím, že zatím není možné určit, kdy se soud bude konat.

VIDEO: Podívejte se, jak policisté rozkryli obrovskou pěstírnu marihuany!