Co Mikolase k risku přimělo? „Celou noc jsem nad tím přemýšlel. Tři měsíce jsem tvrdě trénoval a vím, že je to moje životní šance a tak k tomu budu přistupovat. Budu věřit, že se salto povede a štěstěna bude stát při mně,“ svěřil Blesku zpěvák krátce před finálovým večerem, ve kterém vystoupil jako čtrnáctý. A salto se mu povedlo, za což mu aplaudoval celý sál.

Obavy u něj přitom byly na místě. Stačil jeden špatný pohyb a vystoupení, se kterým v Lisabonu bojuje, mohlo skončit katastrofou. Před dvěma týdny byl kvůli nepovedenému přemetu na zkoušce převezen s poraněnými zády do nemocnice. 

Večerní finále provázelo drama už od začátku i kvůli "útoku" na finalistku Velké Británie SuRie, které fanoušek přímo na jevišti vytrhl mikrofon. Organizátoři okamžitě v sále znásobili ochranku...

Po hlasování národních porot Mikolas skončil na 15. místě s 66 body, čímž už ale překonal doposud nejúspěšnější Gabrielu Gunčíkovou. Mnohem lépe se pak umístil v hlasování diváků, kde skončil dokonce 4.! V celkovém pořadí pak český zpěvák skončil na šestém místě, což je za 10 let, kdy se Česko soutěže účastní, suverénně nejlepší umístění.

Celkovou vítězkou se stala izraelská zpěvačka Netta.

VIDEO. Mikolas v Eurovizi 2018 soutěží s tímhle hitem!

Video
Video se připravuje ...

Mikolas v Eurovizi 2018 postoupil: Uspěl s tímhle hitem! Youtube.cz

Fotogalerie
45 fotografií