Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivý manévr na silnici v Chebsku: Nepředjížděl, vyhýbal se, brání dopravce řidiče kamionu

Video se připravuje ...
Autor: jh - 
24. dubna 2018
16:57

Scénu jako vystřiženou z ulítlých ruských videí se podařilo natočit řidičce na obchvatu Chebu. Jeden ohromný kamion na něm vjíždí do protisměru, aby zdánlivě předjel druhý kamion, a málem v plné rychlosti smete protijedoucí vozidlo. Podle autodopravce, kterému náklaďák patří, se však vozidlo jen snažilo uhnout z cesty kamionu, který mu vjel do pruhu.

Podle řidičky, která se jen díky pohotové reakci vyhnula fatální srážce, se kamiony předjížděly. Majitel vozidla má však jiné vysvětlení, které by mu samozřejmě zachránilo kůži: „Řidič nepředjížděl, nýbrž zabraňoval poměrně asi dost velkýmu masakru, protože dovedete si představit, co udělá čtyřicetitunovej náklaďák, když vrazí do druhýho náklaďáku,“ vyjadřil se autodopravce pro Prima TV. Ti, co video viděli, však mají jasno: řidič ohrozil dopravu a životy několika lidí.

Jasno v tom má i policie, která celý případ vyhodnotila jako selhání zdravého úsudku. „Ohrozil několik vozidel, jejichž řidiči museli zajet těsně k okraji vozovky, aby se vyhnuli střetu,“ popsal incident krajský policejní mluvčí Michal Žáček. „Čtyřicetiletému řidiči nákladního vozidla hrozí pokuta ve výši až deset tisíc korun a zároveň zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.“

Případ bude dále vyšetřovat policie. Koukněte se na video a posuďte sami, zda je v právu majitelka videa, či řidič náklaďáku.

Video: Děsivé video z Chebska: Kamion předjížděl přes dvojitou plnou čáru! 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání