Kniha Princ rebel: Moc, vášeň a vzdor prince Charlese popisuje syna královny Alžběty II. (91) jako rozmazleného, zhýčkaného mrzouta, který neustále sám sebe lituje. „Nikdo netuší, jaké je to peklo být princem z Walesu,“ svěřil se jednou. Charles nesnáší cestování, aby byl na svých častých cestách alespoň trochu spokojený, musí mít s sebou kompletní komfort a připadat si jako doma.

Postel i s povlečením

Bower si pro příklad vybral Charlesovu víkendovou cestu za přítelem do severovýchodní Anglie. Už 24 hodin před ním vyjel z Londýna po strop naložený kamion, který mimo jiné ve svých útrobách ukrýval kompletní Charlesův obývák a ložnici, včetně jeho ortopedické postele, sad vlastního povlečení, apartní toaletní papír, whiskey a zásoby balené vody do dvou ložnic.

V roce 2002 si Charles utrhl menší trapas, když vyšlo najevo, jaká je to fajnovka. Oznámil, že si jen sám vyjede na tři dny odpočinout do kláštera na hoře Athos. Čekal-li někdo menší dovolenou, chyba lávky. Někdo prince k Charlesově velké smůle vyfotil zrovna při výstupu z lodi. Charles jako obvykle cestoval ve velkém stylu babylonského monarchy. Za nástupníkem trůnu se táhl neuvěřitelný zástup služebníků a především kufrů, které by stačily na celoletní dovolenou obyvatelstva menšího paneláku.

Podržpolštář

Samostatnou kapitolou je služebnictvo a ochranka. Když vyráží do jednoho ze svých šesti sídel, vozí s sebou majordoma, dva komorníky, kuchaře, osobní sekretářku, písařku a několik bodyguardů. Asi největším výstřelkem je pak muž, jehož jediným zaměstnáním je všude nosit a podávat Charlesovi jeho oblíbený polštářek.

VIDEO: Princ Charles jako dítě.

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě. Youtube.com/The British Monarchy

Fotogalerie
12 fotografií