Nejen, že kvůli bolestivým puchýřkům musela vzít za kliku špitálu, ale doktoři už ji z něj nepustili. Od úterý jí tu pomocí infuze podávají antivirové léky. „Nikdy jsem to neměla a doufám, že už to nikdy mít nebudu! Je to nepříjemný, bolestivý onemocnění. Do této doby jsem ho vůbec neznala,“ svěřila včera Blesku herečka.

Bolesti hlavy

„Jsou k tomu hrozné migrény. Jsem z toho úplně nepříčetná,“ posteskla si manželka ministra Martina Stropnického (61). V nemocnici prý byla zatím jen na porodnickém oddělení. To ale bylo jiné. „Jsem zvyklá vést oddělení ve škole, řídit celou rodinu, mít na starosti nechodící maminku a teď tu musím být zavřená!“ přiznala Žilková nešťastně.

Pásový opar mohl spustit i dlouhodobý stres, který jí oslabil imunitu. „Nechápu, co to způsobilo. Dlouhodobý stres kromě politické situace nezažívám. Je to vir, který může dostat kdokoli,“ podotkla herečka, která doufá v brzké propuštění. „Snad budu v pátek doma,“ řekla s nadějí.

Komunikuje přes síť

Jedinou útěchou pro život v nemocniční izolaci je pro Veroniku Žilkovou Instagram. Tam si také sama umístila fotku, na které má v ruce infuzi. „Sociální sítě mi přišly vždycky zbytečné, díky té fotce se mi ale ozvalo hodně lidí, které jsem dlouho neviděla. Zvedlo mi to náladu! Díky tomu jsem si uvědomila, kolik lidí je na tom jako já – koukají do zdi, není jim dobře a říkají si, co by všechno chtěli...“ svěřila herečka Blesku.

Hrozí až slepota!

Nejen, že virus způsobuje velmi bolestivé puchýřky, ale podle nejnovějších výzkumů také zvyšuje riziko infarktu a mozkové příhody. Infekce zasáhne konkrétní nerv a vytvoří pásový opar. Pokud ho poškodí závažně, může potom vyvolat tzv. akutní bolesti v postižené oblasti. Ty mohou přetrvávat měsíce, jindy dokonce i roky. A když se virus »zakousne« zrovna do obličeje, hrozí další vážné riziko: Pacient si může infekci zanést do oka a poškodit si zrak! V nejhorším případě tak hrozí i oslepnutí.

VIDEO: Veronice Žilkové a jejím kolegům se nelíbila policejní kontrola.

Video
Video se připravuje ...

Kratinovi, Brouskovi a Žilkové se nelíbila policejní kontrola! Začala mela! Aktu.cz

Fotogalerie
17 fotografií