Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista hrdina: Po zamrzlé Bečvě se plazil k topícímu! Led pod ním praskl také!

Autor: dce - 
13. března 2018
13:38

Pořádné štěstí měl opilý mladý muž z Přerova. V pondělí dopoledne se rozhodl překonat zamrzlou řeku, jenže led nebyl ani zdaleka dost silný. Na pomoc se mu vydali dva policisté, ale i pod jedním z nich se led prolomil. Topícího se opilce i policistu se nakonec podařilo vytáhnout a zachránit. Dvěma hrdinům poděkoval i policejní prezident.

Čtyřiadvacetiletý opilý muž se rozhodl překonávat led na Bečvě v Prostějově poblíž mostu Míru. Jenže v nastalých teplých dnech led značně povolil a pod mužem se prolomil. Kolem ale naštěstí jela zrovna hlídka policie.

"Jeden z policistů bez zaváhání lehl na led a plazil se pomoci mladíkovi, který byl po hlavu ve vodě. Led byl ale příliš tenký a pod zachraňujícím policistou se prolomil," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jeho kolega okamžitě zavolal záchranku a hasiče. Pomocí tažného lana se pak pokoušel doplazit ke kolegovi a topícímu se mladíkovi. "Za pomoci lana a dalšího muže, náhodného svědka, který projížděl kolem, zastavil a policistům pomohl, se podařilo topícího se mladíka vytáhnout," doplnila Zajícová.

Záchranáři podchlazeného muže převezli do nemocnice, policisté ošetření nepotřebovali. Policie na svých stránkách později ukázala i tváře dvou hrdinů. Jsou jimi Milan Fajkus a Petr Okáč. Za jejich čin jim a svědkovi, který policistům rovněž pomohl, poděkoval i policejní prezident Tomáš Tuhý.

"Tomu říkám ve správnou dobu na správném místě! Když pak policistům nechybí odvaha a odhodlání, je z toho zachráněný lidský život. Velký dík a uznání ale rozhodně patří také muži, který v té době projížděl okolo a policistům bez váhání pomohl," napsal.

Fortis ( 13. března 2018 14:40 )

Blesku, Blesku. Od kdy teče přes Prostějov Bečva? A to byli v Prostějově přerovští policajti? Vraťte se do školy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání