Zájem o školu se blíží stávající maximální kapacitě, která je 500 žáků. Při stavbě nových tříd budou zároveň rozšířeny šatny pro žáky, vzniknou nové kabinety pro pedagogy a dvě kmenové učebny budou přemístěny z Mateřské školy do hlavní budovy školy. Městská část bude půjčku splácet do roku 2028. Finanční výpomoc musí ještě schválit pražští zastupitelé. 

Podle prognózy Institutu plánování a rozvoje Prahy se v následujících letech bude zvyšovat počet dětí ve věku šest až 14 let. Největší nárůst IPR očekává v menších městských částech s významnou rezidenční výstavbou. Ačkoli je nyní kapacita pražských základních škol dostatečná, v budoucnu v nich budou místa chybět.

Rozšíření kapacity škol připravují i jiné městské části. Například v Základní škole Tupolevova v Letňanech má přístavba nabídnout místa dalším 270 žákům. Městská část Praha 18 koncem srpna vyhlásila veřejnou zakázku za 98 milionů korun. Na konci ledna otevřeli pět nových tříd v Základní škole v Jakutské ulici ve Vršovicích, čímž se navýšila kapacita školy o 90 míst. Za rekonstrukci, díky které je nově ve škole také výtah, Praha 10 zaplatila 21 milionů korun.