Jakub Zedníček zemřel náhle a tragicky. Půl hodiny po silvestrovské noci na dálnici D1 narazil do svodidel, a když se snažil přeběhnout za svodidla, vstoupil do protisměru, kde ho srazila dodávka. Byl na místě mrtev.

Jeho partnerka Lenka se z jeho smrti ještě nevzpamatovala, a už má další nepříjemné starosti ohledně majetku.

„Pokud nejsou sezdáni, tak podle mého názoru dědí všechno dcera. Z hlediska práva je partner vůči tomu, kdo zemřel, v podstatě cizí. Roli nehraje ani to, jak dlouho byli spolu. Situace by se změnila jen, kdyby po sobě zanechal závěť, 0147 vysvětluje pražský renomovaný právník JUDr. Jan Černý.

Podle dostupných dokumentů Jakub vlastnil byt na sídlišti v Novém Lískovci, který pronajímal. Byty v této lokalitě o velikosti 2+kk se běžně prodávají asi za tři miliony korun.

Dále byl také čtvrtinovým majitelem domu v brněnském Líšni, jehož spolumajitelkou je právě Lenka. Cena domu se odhaduje na pět milionů korun.

Opatrovník

Bývalá partnerka teď nemůže všechno hodit za hlavu a dům jen tak prodat, i kdyby chtěla. „Soud stanoví opatrovníka, ve většině případů je to matka. Jako správce s ním může nakládat do běžné míry, ale pokud by chtěla zděděnou nemovitost prodat, tak o tom zase rozhoduje soud,“ vysvětluje JUDr. Černý.

Vydělal dobré peníze

Jakub si za svého života vydělal slušné peníze. Se strýcem Pavlem totiž od roku 2013 do srpna 2017 uváděl oblíbený pořád Kurňa, co to je? na televizi Barrandov. Odvysílali celkem přes sto dílů, přičemž za jeden mohl podle odhadu inkasovat deset tisíc korun.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jakuba Zedníčka (†27)! Písně Beatles, plačící kolegové i rodina!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jakuba Zedníčka (†27)! Písně Beatles, plačící kolegové i rodina! Aleš Brunclík

Fotogalerie
74 fotografií