Ve fázi hrubé stavby se nachází sportovní areál v Řepích, zde začali dělníci pracovat už v minulém roce. V bazénové hale bude relaxační část s masážními lavicemi, tryskami, chrliči vody a houpací bazén. V další části areálu bude také parní sauna, saunový svět nebo dětský bazén. „Předpokládané datum zahájení zkušebního provozu bazénu a celého areálu je plánován na listopad 2018,“ řekla už dříve pro Blesk.cz starostka Prahy 17 Jitka Synková (ODS). Cena sportovního areálu je 290 milionů korun a dokončení je plánováno na tento rok.

Plavecký bazén připravuje také Radotín, kde vznikne hala za 71 milionů korun. V nejbližší době by měla být přijata dokumentace a na jaře by měli dělníci začít s přípravou základů. V bazénu budou čtyři plavecké dráhy a pátá bude určena pro relaxaci. Zde návštěvníci najdou například lehátka, chrliče nebo masážní trysky. Primárně bude určen pro výuku plavání škol, ale v ranních a odpoledních hodinách bude otevřen pro veřejnost. Bazén v Radotíně by se měl otevřít v lednu 2019.

Takto bude vypadat Petynka:

Výstaviště, Petynka i Šutka

V příštím roce plánuje magistrát zmodernizovat parní saunu a nabízet návštěvníkům plavecké poradenství. Zároveň došlo v prosinci ke schválení výstavby přírodního koupaliště za 36,4 milionu korun. Rozšíření nabídky by se měl dočkat i sportovně-rekreační areál Petynka, kde by měl do dvou let vzniknout krytý bazén za 200 milionů korun.

Hlavní město plánuje také dostavět akvacentrum Šutka v Praze 8. To zde funguje pět let a za minulý rok jej navštívilo zhruba 550 tisíc lidí. „Budeme v nejbližších dnech jednat s TCP, aby byla Šutka dokončena,“ řekl primátorčin náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Praha, která je vlastníkem, zvažuje investice v areálu i ve vnitřních prostorách, které ještě nebyly dokončené, celkem za miliony korun. V Praze tak bude do dvou let hned několik míst, kam budou moci lidé chodit celoročně. Právě to podle mnohých metropoli poslední dekádu chybělo.

Fotogalerie
15 fotografií