Po nové čtyřproudovce mezi Opavou a Ostravou projedou tisíce aut denně, a to v každém směru. Řidiči ale začínají mít pochybnosti o pevnosti gabionových stěn.

Nejdříve jim nekontrolovaně spadlo padesát metrů zdi na jedné straně a teď rozebírají druhou stranu a označili i další úseky. Podle mého názoru to zpackali. Co s nestabilní stěnou udělají otřesy projíždějících aut, si může představit každý. Já se v tomto úseku bojím a vždy se tlačím do levého pruhu,“ uvedl šofér Jakub Muroň.

Ředitelství silnic a dálnic si stojí za tím, že je silnice bezpečná. Protější stěnu prý nechali rozebrat, aby se ujistili o příčině pádu stěny.

Původcem zborcení stěny byla voda a další faktor, který si chceme ujistit. Dodavatel již uznal reklamaci, takže na opravu nepůjde ani koruna z kapes daňových poplatníků. Řidiči nemají důvod k žádným obavám,“ ujistil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Generálním dodavatelem nové čtyřproudovky mezi Opavou a Ostravou je společnost Eurovia. Tu nechvalně proslavila zvlněná dálnice u Ostravy.

Fotogalerie
9 fotografií