Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zachrání život, ohlídá peníze a poradí v kolonách: 5 aplikací, které vám nesmí v telefonu chybět!

/
  • Chytrý mobil je chytrý, pokud v něm máte chytré aplikace, která vám pomohou každý den.
    5. října 2017 ● 12:14

    Chytrý telefon má snad dnes už každý. A chytrý se mu neříká jen tak pro nic za nic. Svému majiteli dokáže aktivně pomoci, stačí mít jen stáhnuté ty správné aplikace. Poradíme, které by vám neměli v telefonu určitě chybět.

  • 1.

    Spendee hlídá peníze

    Každý měsíc se před výplatou divíte, že vám na účtu zbývá méně, než jste si plánovali? Máte pocit, že jste si nic drahého nekoupili, na dovolenou nejeli, ale přesto šetření nejde podle plánu? Stáhněte si Spendee a budete mít všechny výdaje pod kontrolou. Zjistíte, kam plynou vaše peníze podle kategorií, přehledně v interaktivních grafech a infografikách.

    Aplikace Spendee hlídá peníze
    Autor: profimedia.cz

     

  • 2.

    Záchranka - pomoc do kapsy

     

    Pokud jste ve zdravotní nouzi, hodí se co nejrychleji přivolaná pomoc. S aplikací Záchranka stačí jeden stisk a okamžitě budete přepojeni na nouzovou linku. Kromě toho operátorka ihned obdrží přesné GPS souřadnice s vaší polohou, takže není třeba ztrácet čas složitým popisováním místa. Aplikace navíc také poradí, jak na první pomoc nebo kde najít nejbližší lékárnu či pohotovost. Zdroj: Nadace Vodafone ČR

    Aplikaci Záchranka byste měli mít v mobilu, nikdy nevíte, kdy se bude hodit!
    Autor: Vodafone

     

  • 3.

    Waze varuje před kolonami

     

    Jedete, spěcháte a najednou »štrúdl« aut a stojíte v koloně. To zná každý. S aplikací Waze se vám to už nestane. Poradí, jak se kolonám vyhnout. Stačí zadat cíl cesty, a hned budete vědět, kterým místům se vyvarovat. A co je nejlepší? Informace jsou aktuální, přímo od řidičů sdílené v reálném čase. Kromě toho se můžete s ostatními řidiči podělit i o to, kde nejlevněji natankovat nebo třeba kde si dát pozor na policejní hlídku.

    Aplikace Waze varuje před kolonami
    Autor: Jiří Nováček / Blesk

     

  • 4.

    Wunderlist – seznam, který neztratíte

     

    Pokud si to nenapíšete, tak to zapomenete? Jenže co dělat, když lísteček třeba s napsaným nákupem ztratíte?  S aplikací Wunderlist budete mít o všech úkolech i povinnostech přehled. Zapište si úkoly, rozdělte podle skupin i priorit, přidejte termíny plnění a přestaňte se stresovat doháněním restů na poslední chvíli.

    Aplikace Wunderlist je seznam, který neztratíte
    Autor: profimedia.cz

     

  • 5.

    Shazam si s vámi zazpívá

     

    V rádiu či obchodě zaslechneme písničku, kterou známe, ale nevíme název ani interpreta. V hlavě pak zní ještě dlouho a ze všeho nejvíce rozčiluje, že si nemůžete vzpomenout. S aplikací Shazam se vám to nestane. Během pár vteřin pozná, o jakou píseň i interpreta se jedná, takže si ji můžete hned stáhnout a notovat si společně s kapelou či zpěvákem.

    Aplikace Shazam si s vámi zazpívá
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy