Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zvrat v případu pohřešované Míši: Policie uzavřela další kapitolu

Autor: ljš - 
5. října 2017
12:30

Dlouhých devět měsíců svítilo její jméno v databázi pohřešovaných jako Dítě v ohrožení. Teď ale pohřešovaná Míša Muzikářová (13) z této kolonky zmizela. Happyend se ale bohužel nekoná, policisté po ní bohužel pátrají dál, nyní už však v běžném režimu.

Předzvěstí tohoto kroku byla mimořádná tisková konference, kterou policisté k případu svolali v polovině září. Na ní oznámili, že jsou nuceni případ kvůli lhůtám trestního řádu odložit. Potvrdili, že se domnívají, že je Míša po smrti a že jediným podezřelým byl v případu přítel její matky Otakar S., který však spáchal sebevraždu.

Kriminalisté ujišťovali, že odložení případu neznamená, že by práce na něm skončila. „Neustále nám chodí poznatky, budeme je prověřovat. Michaela je stále v systémech policie jako hledaná osoba a určitě budeme dál pracovat s rodinou tak, abychom získali případné indicie, které by nás mohly dovést k tělu,“ řekl hlavní vyšetřovatel Martin Charvát.

Důvody k tomu, aby byla Míša nadále vedena v režimu Dítě v ohrožení, ale pominuly a ve středu ráno proto došlo v databázi ke změně. „Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech primárně slouží ke zvýšení rychlosti pátrání. Jde o systém včasného varování a informování médií, jehož účelem je zajistit, aby byla veřejnost v co nejkratší době o pohřešovaném dítěti informována. Vzhledem k tomu, že tato podmínka v tomto případě pominula, byla osoba pohřešované Michaely Patricie Muzikářové přesunuta do standardní databáze pohřešovaných,“ vysvětlila Blesk.cz policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Míša zmizela 11. ledna, v ten den nepřišla do školy. Její matka odcházela do práce kolem 5:00, v té době měla dívka doma oblečení a věci do školy. Fyzicky ji ale nekontrolovala. Když tentýž den v 18:54 nahlásila pohřešování, věci v bytě nebyly. Od počátku policie pracovala s verzemi, že školačka odešla sama, nebo se stala obětí závažného trestného činu. Při vyšetřování se přiklonila k druhé variantě. V případu byl jediným podezřelým partner dívčiny matky.

„Nemáme jinou konkrétní osobu, kterou bychom ze zmizení podezřívali," uvedl Charvát. Jednou z verzí je, že případ měl sexuální podtext. Muž také čelil obžalobě za pohlavní zneužití, k soudu se ale dřívější případ už nedostal.

Video  Nové video z pátrání po ztracené Míše. Ve službě jsou i potápěči  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

majojo ( 5. října 2017 16:16 )

Zvratem autor rozumí to, že policie pátrá-nepátrá a nic ani nikdo se nenašel. Zvratky jsou to, co leze z počítače šťastnému autorovi.

blesk_z_cisteho_nebe ( 5. října 2017 15:44 )

Policie případ uzavřela, protože matku to vůbec nezajímái, co se s Míšou stalo. Aničku Janatkovou hledali dokud tělo nenašli.

Shelby16 ( 5. října 2017 15:10 )

Autor článku je normální tupé h*vado, který by měl být vyražen na hodinu, pokud nechápe české slovo "zvrat" !! Zvrat by znamenal v tomto případě nalezení nových zásadních stop, ale zvrat se dá použít ve smyslu rozuzlení celého případu a přitom celá věc se za měsíce nepohnula ani o milimetr, tak jaký zvrat v tom ten dementní autor vidí ?!

zednik ( 5. října 2017 13:58 )

Dechberoucí zvrat

sporty ( 5. října 2017 13:25 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání