Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trest pro matku pohřešované Míši: Je naivní, svedli ji partneři, tvrdí advokátka

Autor: dce - 
29. června 2017
17:14

Za propagaci nacismu dostala matka pohřešované Míši Muzikářové Eva desetiměsíční podmínku se zkušební dobou dva roky. Aby nepřitahovala další pozornost médií, poradila jí advokátka trest přijmout. Svou klientku ale hájí její naivitou a ovlivněním ze strany jejích partnerů.

Jen díky její osobní tragédii si veřejnost a pochopitelně i policie všimla sympatií Evy Muzikářově k nacismu. Fotografie a ilustrace veřejně šířila na internetu – na některých byla ona sama s nacistickými symboly, jinde to byly rádoby vtipné grafiky či fotomontáže. Za to si matka již půl roku pohřešované Míši (13) vysloužila desetiměsíční podmínku.

„Jsem nadále přesvědčena o tom, že paní Muzikářová si nebyla vědomá toho, že dělala něco špatně,“ sdělila serveru Lidovky.cz její právní zástupkyně Ilona Tajchnerová. Sympatie projevovala od října 2013 do ledna 2017, kdy se její profil na Facebooku šířil v médiích.

Soudce Jan Kudela měl v jejím případě jasno. „Jsou výsměchem obětem nacistické rasové politiky.“ Podle něj propagovala Muzikářová nacismus i oblečením, což ovšem její advokátka kritizuje. „Kdyby to měl být jen tento typ oblečení, tak se obávám, že soudy potrestají půlku národa,“ prohlásila.

Chování své klientky ale neschvaluje. „Že to nebylo úplně v pořádku, s tím souhlasím. Nechci ji omlouvat, tenhle typ chování nemám sama ráda. Jsem proti šíření něčeho takového,“ poznamenala advokátka Tajchnerová. „Ale je tam určitá dávka naivity. Je to žena, která má ráda silné dominantní muže. Není to, že by ona sama měla touhu po nějakém násilí,“ vysvětluje.

ellenic ( 29. června 2017 19:28 )

Tak ona se fotí se zbraněmi a symboly nacismu a podle paní advokátky je jen naivní a svedli ji partneři . Tak takovou pitomost bych nevymyslela ani kdybych chtěla. Je zajímavé, jak dovedou někteří advokáti zlehčit závažné věci. Nedivím se, že se u nás lumpům a různým existencím žije dobře a od soudu chodí i s nízkými tresty. Takové bláboly, co někteří advokáti vymyslí, to je hrůza.

Monikay ( 29. června 2017 19:06 )

Takže navíc duševně zaostalá, když si nevšimla že nacistické symboly jsou trestné. Chudák Míša, ta se uměla narodit!

steelheart ( 29. června 2017 18:07 )

kdyby radši našli Míšu! budou se hojit jako spravedliví demokrati a humanisti na její mámě... no comment u b o h é

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání