Taxikáři naplní své oznámení o tom, že protesty v metropoli budou pokračovat. Začátkem následujícího pracovního týdne chtějí vytvořit kolonu, ve které pojedou jejich auta rychlostí 15 kilometrů za hodinu po ulicích Lipská – Aviatická – Lipská. Z hlavního dopravního tahu na Chomutov budou taxikáři sjíždět k letišti, kde se otočí a v opačném směru dojedou po Lipské k Evropské ulici, kde uzavřou okruh.

Podle dostupných informací se u letiště předpokládá také účast mimopražských řidičů taxislužeb. V současnosti není jasné, jak dlouho tento protest potrvá, mluví se ale o řádu několika hodin. Není přitom vyloučeno, že se revoltující profesionální řidiči vrátí na místo i během následujících dnů příštího pracovního týdne. Sdružení českých taxikářů vyzývá k poklidné demonstraci, během které nemají řidiči taxislužeb vystupovat ze svých vozů.

Je vysoce pravděpodobné, že popisovaný chystaný protest způsobí v této lokalitě dopravní kolaps. Zejména lidé, kteří se v pondělí 2. října chystají někam z Ruzyně odletět, musejí počítat s komplikacemi. Je také možné, že policie v den konání akce přistoupí k odklánění dopravy v okolí avizovaného protestu taxikářů.

Zatím poslední protest taxikářů v Praze proběhl také na Letišti Václava Havla:

Fotogalerie
8 fotografií