Co Třísku k vyšplhání na zábradlí, odkud buď spadl, nebo podle některých dobrovolně skočil, vedlo, dosud není jasné. Po sobě zanechal manželku Karlu Chadimovou a dvě dcery, Janu a Karlu.

O tom, co přesně se odehrálo v sobotu na Karlově mostě, se čile spekuluje. Některá svědectví hovoří o tom, že si herec stoupl na kraj mostu a skočil, další mluví o neštěstném pádu. Jiří Mádl, se který měl Tříska právě dnes začít natáčet nový film, nicméně vylučuje sebevraždu. Říká nicméně, že před každým novým filmem měl herec rituál, na Karlově mostě. A ten se mu mohl stát osudným. 

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

Podle některých svědectví herec seděl na mostě a byl úplně v pořádku. Pak náhle spadl, čehož si pochopitelně všimli i další lidí na hojně navštěvovaném mostě a začali křičením a pískotem upozorňovat posádku nedaleko plující lodi, že je v ledové vodě tounoucí muž. Dva muži z posádku skutečně Třísku z vody záhy vytáhli a než dorazila záchranka obnovili i jeho srdeční funkci. V pondělí nad ránem nicméně herec svým zraněním v nemocnici podlehl.

Video
Video se připravuje ...

Co Jana Třísku (†80) tížilo na srdci? Svět je plný krutosti... Petr Soukup

Původně byl tanečníkem, ale když ho Karel Höger slyšel recitovat, přemluvil ho, ať zkusí herectví. Vystudoval DAMU a stal se nejmladším členem činohry Národního Divadla. Zde vytvářel nezapomenutelné role. Hrál i v Divadle za branou a v Městských divadlech pražských. Proslavil se rolemi ve filmech Radúz a Mahulena, Na samotě u lesa či Hvězda zvaná Pelyněk. Objevil se i v seriálech F.L. Věk nebo 30 případů majora Zemana.

Roku 1977 emigroval do USA, kde natočil řadu vedlejších rolích. S Milošem Formanem spolupracoval třeba na filmech Ragtime či Muž versus Larry Flynt. Po roce 1989 na svou českou hereckou kariéru navázal zřejmě nejslavnější rolí Igora Hnízda v Obecné škole Jana Svěráka podle scénáře Zdeňka Svěráka. S nimi natočil i svůj poslední film Po strništi bos, který měl premiéru letos v létě. 

Video
Video se připravuje ...

Jan Tříska (80): Pořád běhám každé ráno! A proč nedostává žádné ceny? Petr Macek, Petr Soukup

Letos v únoru získal na Mezinárodním filmovém festivalu Febiofest Kristiána za přínos kinematografii, byl i držitelem Ceny Alfreda Radoka. Řadu let byl také pravidelným hostem Letních Shakespearovských slavností, kde ztvárnil řadu rolí z děl svého milovaného dramatika.

Vše o Janu Třískovi čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
27 fotografií