Opilému Polákovi se zřejmě zdálo, že zdravotníci mají málo práce, a chtěl jim proto nějakou přidat. „Ohrožoval zaměstnance i dalšího člověka sedícího v čekárně,“ uvedl mluvčí městské policie v Brně Jakub Ghanem.

O agresivitě cizince se vzápětí přesvědčili i přivolaní strážníci. „Zaútočil na ně hned, jak vstoupili do místnosti. Ti ho ale rychle za pomoci sebeobranných praktik dostali na zem, kde musel být kvůli narůstající agresivitě spoután,“ upřesnil Ghanem.

Personálu nemocnice se ulevilo až v okamžiku, kdy strážníci nařídili jeho převoz na záchytnou stanici. Až Polák vystřízlivěl, dostal za nocleh fakturu na 1250 korun. S další sankcí ovšem musí počítat kvůli tomu, že jeho případ projedná přestupková komise. Přesto může mluvit o štěstí. Pokud by totiž nocoval na záchytce v Kroměříži, zaplatil by jen za nocleh 12 700 korun.

VIDEO: Před pár dny se jiný opilý muž snažil dostat do brněnské porodnice. I v jeho případě museli strážníci použít pouta.

Video
Video se připravuje ...

Opilý a agresivní muž (48) se domáhal vstupu do brněnské porodnice. Na vrátného vytáhl nůž a ohrožoval pak s ním i strážníky. Městská policie Brno