Modelingem si dobře vydělávala, osobně ji tato profese ale nenaplňovala. Nicméně zjistila, že ji tato profese umožňuje věnovat se charitě. „Bylo to fajn, ale ta práce jako taková mi přišla povrchní. Začala jsem se poohlížet po něčem, v čem budu užitečná. Chtěla jsem lidem pomáhat. A jako modelka jsem měla spoustu kontaktů, tak jsem si řekla, proč je nevyužít,“ svěřila se Blesk.cz Šmuková.

Nejprve začala spolupracovat s nadací Krtek, později v roce 2012, tedy přesně 20 let po svém vítězství v Elite Model Look, založila vlastní nadaci Pink Bubble. Ta pomáhá onkologicky nemocným starším dětem a čerstvě dospělým.

„V rodině jsme nikoho s takovým onemocněním naštěstí neměli a nemáme. Zaplať pán Bůh. Klepu na dřevo. Když jsem ale chodila do pěveckého sboru, byla tam naše kamarádka, která onemocněla rakovinou, a my jsme jí pak chodily zpívat pod okna v Motole,“ zavzpomínala Martina.

Tato činnost ji ale neživí. „Charitu dělám zadarmo. Každý den pracuje bez nároku na honorář. Živím se modelingem,“ přiznala s tím, že v současnosti dostává i nabídky ze zahraničí, na spolupráci s kosmetickými firmami a také si tu a tam zahraje v zahraniční reklamě. 

Video
Video se připravuje ...

Bývalá modelka Martina Šmuková: Nikdy jsem necvičila! Ale postavu má luxusní Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
26 fotografií