Vše začalo letos v zimě, když dva bezdomovci Ludmila Š. (45) a Václav D. (28) dorazili do Klatov. I když panovaly tuhé mrazy, postavili si stan v lese, kde přespávali. Potkalo je ale štěstí. Klatovský bezdomovec, který již roky bydlí v jedné z řadových garáží, jim nabídl, aby se k němu nastěhovali.

Jejich soužití ale nebylo vůbec šťastné. Nejvíce měla trpět Ludmila Š. Její přítel Václav D. měl po ní pod pohrůžkou násilí neustále vyžadovat nechutné sexuální praktiky, kterými ho musela uspokojovat. Pohár přetekl letos v březnu. Tehdy slavil Václav D. narozeniny.

„Vulgárně ženě nadával, donutil ji k orálnímu sexu a pak i k pohlavnímu styku. Řekl jí, aby mu dala peněženku, a když odmítla, hrozil jí, že ji zabije. Nakonec mu tedy dala 200 Kč. Napadl také jejich spolubydlícího Eugena S. (55), kterého zbil, stejně jako ženu,“ řekla státní zástupkyně Katarina Peková.

Václav D. tvrdí, že Ludmilu Š. neznásilnil, ani jí neukradl peníze. „Pokud jde o ta zbití, tak to bylo takhle: čůral jsem venku před garáží a Eugen Š. přišel domů a vešel dovnitř. Když jsem se já do garáže vrátil, viděl jsem ho, jak si natahuje kalhoty a Ludmila Š. si zapíná knoflík u poklopce. Dal jsem jim oběma nakládačku a šel spát. Ráno pro mě přijeli policajti,“ řekl u soudu Václav D. Za znásilnění, loupež a ublížení na zdraví mu teď hrozí až 10 let vězení. Soudkyně hlavní líčení odročila kvůli výslechu svědků a znalců.