Případ se odehrál v jedné z ostravských heren poslední červnové pondělí. Mladík, jenž prohrál výplatu v automatech, chtěl původně vyloupit hernu sám, když si ale přišel prostory prohlédnout, dostal strach.

O svém úmyslu se alespoň svěřil kamarádům, mezi kterými byla i dvakrát soudně trestaná narkomanka, jež muži sdělila, že to pro ni nebude problém. Následně se vydala do herny s nožem, v doprovodu muže, z jehož hlavy nápad přišel.

„Po příchodu vyžadovali vydání peněz po obsluhující ženě, která jim ze strachu vydala 10 tisíc korun. Pachatelé chtěli další peníze, na což ale žena reagovala s tím, že žádné nemá. Z místa činu pak dvojice utekla,“ popsal vyšetřující kriminalista Radim Béna.

Video
Video se připravuje ...

Policie se podle záznamu z kamery domnívala, že pachatelkou je žena. Nalezený těhotenský test jim vše potvrdil... Archív PČR

Na místo následně přijela policie, výjezdová skupina i psovod se služebním psem, jenž zachytil stopu, a 100 metrů od herny se díky němu nalezlo oblečení pachatelů a taška.

Při podrobném zkoumání videozáznamu z herny policie přišla na to, že lupič, který obsluhu herny ohrožoval, byl menšího vzrůstu. Kriminalisté se domnívali, že jde o ženu, což jim potvrdil obsah nalezené příruční tašky, ve které byl i nepoužitý těhotenský test.

 „Při dalším šetření a spolupráci s toxi týmem se nám povedlo ustanovit osobu pachatelky, 10. července jsme ji následně zadrželi a nalezli také spolupachatele. Oba se ke skutku přiznali,“ uvedl Béna.

Policii nebyla pachatelka neznámá, podle Bény bylo po ženě přibližně desetkrát vyhlášeno pátrání. Pochází z dětského domova a po jeho opuštění většinou přespávala na lavičkách v parcích.

„Pachatelce hrozí za loupež trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let,“ uzavřel Béna s tím, že těhotenství se u dívky nepotvrdilo, a tak mateřství ve vězení prožívat nebude.

Fotogalerie
5 fotografií