Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hasiči a policisté utěšují děti po nehodě rodičů: Foto dojalo internet

Autor: dce - 
17. července 2017
11:14

Vážně vypadající nehoda zastavila provoz na dálnici D6 u Kynšperka nad Ohří v pátek odpoledne. Ačkoliv bylo na místě šest zraněných, nebyla nehoda nikterak vážná. Sociální sítě ovšem oblétla fotografie, která zahřeje u srdce – hasiči a policisté se na místě osobně postarali o čtyři děti.

Na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů na Cheb u sjezdu na Kynšperk havarovalo v pátek odpoledne auto. „Šest lidí bylo lehce zraněno,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Záchranné složky měly původně nehodu hlášenou jako hromadnou. Nakonec se ale ukázalo, že bylo poškozeno pouze jedno auto. Na místo přijelo kvůli nejasnému počtu zraněných a nabouraných aut celkem pět hasičských jednotek.

„Řidič osobního auta zřejmě předjížděl nákladní auto, když z nezjištěných důvodů najel do svodidel. Od nich se odrazil do protisměru a havaroval do příkopu,“ řekla Böhmová. V autě cestovalo sedm lidí, z toho čtyři děti. Utrpěli lehká zranění, dva dospělí skončili v nemocnici.

„O čtyři děti se přímo na místě postarali hasiči a policisté, kteří dětem poskytli krizovou intervenci. Následně hasiči na místo povolali také svůj dopravní automobil, aby pomohli s převozem dětí za rodiči do nemocnice,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Protože byly děti celou dobu velmi statečné, hasiči jim slíbili, že se mohou kdykoliv přijít podívat na jejich stanici,“ dodal mluvčí. Nakonec nabídku využily ještě ten den večer v době čekání na rodinu, která je měla převézt domů.

Po návratu z nehody tak sokolovští hasiči ještě dětem ukázali celou stanici a všechno vybavení, se kterým jezdí pomáhat ostatním,“ doplnil Kasal.

Fotografie hasičů a policistů, kteří se na místě nehody starají o děti, oblétla sociální sítě. „To jsou lidé, všechna čest. Opravdu klobouk dolů, tito lidé jsou nejdůležitější pro stát a proto jim patří veliké díky,“ napsal na Facebooku pan Michal.

sronin ( 17. července 2017 14:04 )

Hasičům HLOUBOKOU POKLONU !!! Na rozdíl od žoldáků, kteří potáhnou v zájmu nenažranců usilujících o světovládu do Pobaltí "bránit" Evropu proti těm, kteří ji před lety zachránili, jsou toto opravdoví hrdinové !!!!!!

19.3.1977 ( 17. července 2017 11:46 )

 Tohle se nedá komentovat!

pohoda54 ( 17. července 2017 11:38 )

 Tak to je příjemné zjištění když policie i hasiči projeví zájem a účast.Budu moc ráda za více takových zpráv.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání