Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Mochtína na Klatovsku se srazila dvě auta, 6 lidí je zraněných

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
24. ledna 2017
07:23

U Mochtína na Klatovsku se v úterý ráno srazily dva osobní automobily. Zraněno bylo šest lidí, z toho jeden těžce. Na silnici je náledí, na místě je sypač s radlicí, řekli velící důstojník krajských hasičů Štefan Livinka a dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička. Hlavní tah Klatovy – Horažďovice – Strakonice, tedy silnice první třídy I/22, je pro kamiony uzavřený. Osobní vozy tam musí jet velmi pomalu a dopravu regulují policisté.

Nehoda se stala v 05:32 v části Nový Čestín. „Jeden muž je zraněný těžce, proběhla resuscitace,“ řekl Livinka. Podle něj je v místě takové náledí, že se ani nedá přejít silnice.

Zranění byli dva muži a čtyři ženy, lidé ve věku 41 až 62 let. "Jedna žena byla ve velmi vážném stavu převezena na urgentní příjem fakultní nemocnice," řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Podle něj musela být převezena sanitkou, protože vrtulník letecké záchranné služby nemohl kvůli nepříznivému počasí vzlétnout.

„Z ničeho nic se na malém úseku objevilo větší množství sněhu, které jinde není. V celém regionu je klid, silnice jsou vymrzlé, sem tam je mlhavo. Nedokážeme si to s policií vysvětlit, z nebe to nespadlo,“ uvedl Slapnička. Hned vedle Nového Čestína je podle něj sjezdovka Kocourov s umělým zasněžováním. Silničáři mají na nedalekém Bukováku meteostanici, která nikde jinde tak velkou vrstvu sněhu neukazuje. Sníh auta rozjezdila a zmrzl na led. Průjezd je opravdu na hraně, uvedl dispečer údržby.

Silničáři posypali vozovku solí, která ale při současných teplotách kolem minus deseti stupňů účinkuje jen velmi málo. „Kamiony tam policisté vůbec nepouštějí a nechávají je stát na kopci. Osobní auta musí jet velmi pomalu,“ dodal Slapnička.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání