Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena na Šumpersku spadla z vysokého srázu, hasiči ji našli jen díky stopám ve sněhu

Žena na Šumpersku spadla z 15metrového srázu, hasiči ji našli jen díky stopám ve sněhu. (ilustrační foto)
Žena na Šumpersku spadla z 15metrového srázu, hasiči ji našli jen díky stopám ve sněhu. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: dce, rys - 
5. ledna 2017
10:19

Sníh značně komplikoval noční pátrací akci šumperských hasičů. Paradoxně jim ale také pomohl – stopy ve sněhu je dovedly až k ženě, po které pátrali. Spadla z 15metrového srázu a zranila se.

Byla středa čtyři odpoledne, když se na linku hasičů ozvala žena, která spadla ze srázu v neznámém terénu v okolí Nových Losin na Šumpersku. V tu dobu už bývá venku tma a v počasí, které v současnosti panuje, bylo nutné jednat rychle.

„Dle sdělení se jí udělalo nevolno a návazně upadla, po chvíli došlo k přerušení telefonického spojení, operačnímu středisku se již s paní v nesnázích spojit nepodařilo,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Ženě se vybil telefon...

Hasičům se podařilo alespoň přibližně lokalizovat místo, odkud hovor přicházel. Na místo vyjelo několik jednotek a začali pátrat po zraněné ženě.

„Situaci prvotně nepříjemně komplikovala nová sněhová nadílka znemožňující dojezd techniky k přesnému místu, i proto bylo řídícím důstojníkem rozhodnuto o vyslání sněžného skútru s posádkou ze stanice v Jeseníku. Hasičům a policistům se po zhruba dvou kilometrech chůze v těžce dostupném terénu podařilo paní nalézt, naopak paradoxně nová sněhová pokrývka výrazně díky stopám ve sněhu pomohla ve hledání osoby, tu po několika minutách nalezl jeden z policistů,“ sdělil mluvčí.

Žena spadla ze zhruba 15metrového srázum, při nálezu byla podchlazená, ale při vědomí, komunikovala s těžkostí. Významnou roli při hledání sehrála místní znalost dobrovolných jednotek a ochota komunikace s myslivci a pracovníky lesů, ti dle popisu místa v blízkosti krmelce a hrubého popisu oznamovatelkou dokázali předurčit a následně tak urychlit pomoc zraněné, podchlazené ženě,“ doplnil Hošák.

Žena utrpěla zhmožděniny na dolní polovině těla, byla převezena do nemocnice v Šumperku. Než ji záchranáři odvezli, tvrdila, že byla na procházce s manželem. Toho se podařilo kontaktovat policistům. Byl doma a uvedl, že na žádné procházce s manželkou nebyl, že po jisté výměně názorů odešla z domu sama.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání