Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelba na Masters of Rock: Dovnitř by se útočník nedostal, tvrdí zakladatel

Autor: jg - 
14. července 2017
16:41

Vystoupení špičkové švédské metalové formace Sabaton se zlínskou Filharmonií na vizovickém festivalu Masters of Rock byla podle 25 tisíc natěšených tvrďáků opravdová palba. Ale není hudební palba jako střelba, ta se v těsném sousedství areálu ozvala také.

„Nikdy podobný incident nepamatujeme, myslím, že šlo o ojedinělý exces, polští hardrockoví fandové bývají zbytečně divocí,“ konstatoval ke střelbě ředitel Masters a „otec zakladatel“ Jiří Daron (45).

„Ve dvě hodiny ráno vytáhl po hádce cizinec (43) zbraň, se kterou ohrožoval návštěvníky. Před hlavním vchodem vystřelil do vzduchu, nikoho nezranil, putoval ale do policejní cely. Na krku bude mít přinejmenším trestný čin výtržnictví,“ sdělila Lucie Javoříková ze zlínské policie. Muž se musel nejdříve prospat, až pak ho vyslechli kriminalisté. 

„Je vyloučeno, že by se se zbraní dostal do areálu mezi návštěvníky, naše ochranka udělá každému osobní prohlídku, i tak mne incident mimo areál pár kroků od stovek stanů mrzí,“ dodal ředitel Daron.

Policisté varují účastníky festivalu, aby si dávali velký pozor na cennosti ve stanech. „Už tu řádil zatím neznámý zloděj, ve stanech okrádal spící o mobily, peněženky s doklady i peníze, povedla se mu rána za 80 tisíc,“ přidala podrobnosti Javoříková.

bizon_pepa ( 14. července 2017 18:19 )

Vydrž a počkej. Třeba se dozvíš, že ta rána byla od šampaňského.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání