Ve dnech 31. srpna až 3. září se oba vltavské břehy promění ve svět aut. K vidění bude více než stovka modelů 18 věhlasných značek, a to v rámci akce Auta na náplavce. „Proč Svět motorů a proč zrovna náplavka? Myslíme si, že jako nejvýznamnější motoristické médium jsme předurčeni k tomu, abychom nezůstávali jen u tištěných a onlineových informací. Náš záběr bude mnohem širší,“ vysvětluje šéfredaktor Světa motorů Zbyšek Pechr.

Svět klasických autosalonů zanikl. Doby, kdy každá jen trochu vyspělá země měla svoji národní automobilovou přehlídku a její návštěva byla pro motoristy svátkem, jsou pryč. V Česku se od roku 2013 nepodařilo uspořádat tradiční brněnský autosalon. Koncept ‚lidé se jedou dívat na auta‘ je mrtev. V tom případě je jasné, že naopak auta musí za lidmi,“ dodává Pechr.

Vydavatelství CNC a redakce Světa motorů na přípravě akce pracují skoro dva roky. Prodrat se hustou sítí příkazů, omezení a různorodých zájmů, které se pojí s náplavkou, nebylo jen tak.

Přesto za vše, co na vás na náplavce čeká, nezaplatíte ani korunu. Jak na výstavu, tak na koncerty i multimediální show bude po všechny čtyři dny vstup zcela zdarma.

Monkey Business i 3D projekce na Vltavě

Čtvrteční srpnový podvečer obstará dvojkoncert skupin Jelen a Monkey Business. Na něj za tmy naváže mimořádná 3D projekce přímo na Vltavě. Speciálně pro tuto příležitost vytvořená multimediální podívaná připomene vznik automobilů i jejich význam pro lidstvo a zároveň poukáže na letošní 70. narozeniny Světa motorů.

Projekce bude k vidění i v pátek a sobotu večer. Na obou vltavských březích budou vybudována pódia a po celý den na nich budou probíhat vystoupení a besedy. Začíná se ve čtvrtek 31. srpna v 17:00. Od pátku do neděle bude výstava otevřena vždy od 10:00 do 22:00.

Vše o akci Auta na náplavce čtěte ZDE

VIDEO: Zatím na náplavce vídáme spíše cyklisty. Ti tam jezdí jako po cyklostezce, i když tam není

Podívejte se na fotky z akcí na náplavce:

Fotogalerie
18 fotografií