Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Romky napadly v Mostě 2 školačky: Ty bílá ku*vo, příště tě dobijeme

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
10. května 2017
10:18

Bojí se chodit ven! Dvě školačky z Mostu prožívají obrovské trauma. Před týdnem byly brutálně napadeny skupinou mladých Romek, které je kopaly a vláčely za vlasy po zemi. O hrůze, kterou prožívají, se nyní rozhodly promluvit pro Mostecký deník.

Dívenky, které chodí do 8. třídy, byly přepadeny v úterý 2. května pozdě odpoledne v parčíku u mostecké radnice. Skupina asi deseti teenagerů na ně prý nejprve začala pokřikovat údajně proto, že se na ně podívaly. Školačky se proto snažily místo co nejrychleji opustit. Tři dívky ze skupinky se ale vydaly za nimi.

Když je dostihly, začaly na ně plivat a urážet je kvůli vzhledu. "Ta, co je vedla, mě začala kopat do nohou a do zadku," uvedla pro Deník napadená. Dívky se snažily přivolat dospělé, nikdo jim ale nepomohl. Hlavní útočnice pak své oběti vyzvala, aby se s nimi šly prát. Školačky to odmítly a znovu se pokusily odejít. Agresorky ale jednu z nich několikrát strhly za vlasy na zem. "Ty bílá ku*vo. Příště tě dobijeme!" křičely prý.

Rodiče dívek, které mají po útoku šrámy po celém těle a především psychické trauma, se okamžitě obrátili na městskou policii. Té se ale agresorky dopadnout nepodařilo. Rodina zvažovala, že podá trestní oznámení. "K ničemu to nepovede, nic se jim nestane, když jsou mladiství," vysvětlila ale matka jedné z napadených.

Zveřejněním incidentu se tak alespoň snaží dosáhnout toho, aby bylo město bezpečnější. Strážníci totiž potvrdili, že evidují minimálně dva další podobné útoky na děti. Ve spolupráci se státní policií proto zvýšili počet hlídek.

Policie aktuálně pátrá také po útočníkovi, který v pražských Vršovicích přepadl seniorku. Poznáte ho? Podívejte se na video:

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání