Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Útok lva v cirkuse: Šelma se zakousla krotiteli do krku!

Autor: aba - 
9. května 2017
11:57

Nedělní odpoledne ve městečku Doullens na severu Francie mělo být pro několik rodin ve znamení návštěvy cirkusu s jejich dětmi. To ale ještě netušili, že budou svědky brutálního napadení, při kterém se lev vrhnul proti svému krotiteli přímo během drezury.

Krotitel šelem, čtyřiatřicetiletý muž s bohatými zkušenostmi, se postavil do klece se lvem, aby předvedli nacvičené číslo. Něco ale nevyšlo a lev se po muži vrhnul. Video, které pořídila jedna z návštěvnic, která na show do cirkusu vzala svou malou dcerku, ukazuje divokou šelmu, jak leží na muži a poté jím začne smýkat po podlaze.

Lev se krotiteli zakousnul do krku a asistenti zareagovali velice rychle. Arénu začali plnit dýmem, aby rozptýlili šelmu, která v tu chvíli neviděla svou oběť. Muže odtáhli do bezpečí a šelma zůstala v kleci.

Celý incident se odehrál před zraky dětí. Ve videu je slyšet i jejich křik. Krotitele odvezli s vážnými poraněními krku do nemocnice, kde podstoupil pětihodinovou operaci. Jeho stav se nyní stabilizuje a k divoké kočce, kterou prý vychovával od malička, se hodlá zase vrátit. Podle příbuzných zraněného je šelma dobře cvičená a živená a o utracení zvířete se neuvažuje. Lev zůstane v cirkuse a bude pokračovat ve vystoupení se svým krotitelem hned, jakmile se muž plně zotaví. 

spirito2302 ( 10. května 2017 11:58 )

Spíš jej useknout tobě, exote.

balcarova3 ( 9. května 2017 16:17 )

přesně!! dobře Ti tak člověče!! myslíš si že jsi pánem tvorstva...- nejseš!! a rodiče co jejich děti toto viděli si můžou stěžovat jaký to byl pro ně hrůzný zářitek!! Kdyby tam lidi jako oni nelezli - cirkusy by to mohly zabalit...

naidka ( 9. května 2017 15:29 )

Tak, pejsane.

naidka ( 9. května 2017 15:26 )

Všechny cirkusy jsou jenom na týrání zvířat. Ať už drezúrou nebo neustálým převážením z místa na místo, tak ať se nediví, že byl lev podrážděný. Děcka aspoň už nikdy v životě nebudou chtít jít do cirkusu.

sores ( 9. května 2017 15:22 )

Každý kdo si zahrává s ohněm jednou na to doplatí, takové nelituji, byla to jeho volba pracovat s nebezpečnýma šelmama!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání