Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lev zaútočil na Hradecku. Muž mu strčil ruce do klece kvůli fotce

Autor: ČTK, Mii - 
5. května 2017
15:32

Zraněním skončil kontakt devětačtyřicetiletého muže z Prahy s lvem pustinným v soukromé zoo v obci u Chlumce nad Cidlinou. Muž si chtěl lva vyfotit a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. Tříletý samec pak na muže zaútočil. ČTK to sdělila mluvčí hradecké krajské policie Lenka Burýšková.

Muž podle policistů zřejmě využil chvilkové nepozornosti majitele lva, přelezl zhruba metrový plůtek a přešel travnatou plochu, za kterou se nacházela klec se lvím samcem a samicí. Lva si chtěl zblízka vyfotit.

„Toto gesto se však lvu nelíbilo natolik, že na muže zaútočil. Při napadení utrpěl muž zranění, které si vyžádalo lékařskou pomoc,“ uvedla mluvčí. Zraněný muž skončil v nemocnici.

Hlavní příčinou agresivity lva byl zřejmě fakt, že jeho samice byla v říji a on se ji snažil bránit. Incident spatřili okolní návštěvníci, kteří muže z klece vytrhli a zavolali záchrannou službu. 

„Ošetřili jsme muže s ranami na obou předloktích. Byl transportován sanitou k dalšímu chirurgickému ošetření do hradecké fakultní nemocnice,“ uvedl pro idnes.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Okolnosti případu dál vyšetřují policisté z Chlumce nad Cidlinou.

I kočkovité šelmy je třeba očkovat. Takhle probíhá očkování kočky rybářské:

Video  Očkování kotěte kočky rybářské.  - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

poletucha ( 6. května 2017 16:15 )

Měl mu ukousnout palici, stejně ji má na h...o!

pb007 ( 5. května 2017 19:32 )

Mno a vzhledem k tomu, že v návrhuje je obsaženo datum odvolání 9. května a já Milloš se k návrhu dostanu až 18. května, po návratu z Číny, logicky tomuto návrhu nebudu moci vyhovět, protože cestovat časem neumím. HOWG

cotonice ( 5. května 2017 19:15 )

Opět jeden blb !!! Tím skutečně nemyslím lva .

zlobit ( 5. května 2017 18:14 )

Takhle to dopadá, když si někdo hraje na frajera s focením. Doufám, že nebude mít majitel lva problémy, neměl tam co dělat.

vosavopruz ( 5. května 2017 17:45 )

ještě že se ho nesnažil pochcat,to by mělo horší následky

Zobrazit celou diskusi