Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rodiče Maddie odmítli spolupráci s policií: Zatajují informace od soukromých detektivů

Autor: lm, ČTK - 
3. května 2017
13:35

Rodiče ztracené Maddie odmítli spolupracovat s policií! Stojí to v tajné zprávě, kterou si nechalo vypracovat britské ministerstvo vnitra. Podle ní McCannovi odmítli policistům předat informace, které se dozvěděli vlastním pátráním s pomocí soukromých detektivů.

Rodiče malé Maddie McCann si posledních 10 let prošli peklem a svou zásluhu na tom mají i policisté. „Je zjevné, že McCannovi od začátku cítili, že jim portugalská policie neříká vše a nekomunikuje s nimi. Navzdory zapojení britských konzulárních pracovníků byli ponecháni dlouhou dobu bez nových informací a vyšetřovatelé s nimi nekomunikovali,“ stojí ve zprávě britského ministerstva vnitra, kterou se podařilo získat televizi Sky News.

„Vypověděli, že nejednou skončili na policejní stanici, kde čekali několik hodin na někoho, s kým budou moci mluvit, ale nikdo se nakonec neukázal. Tuto situaci popsali jako nelidskou a bezohlednou vzhledem k jejich emocionálnímu a fyzickému stavu,“ píše se dále ve zprávě.

McCannovi ztratili důvěru v policii a ještě před koncem portugalského vyšetřování si najali soukromé detektivy, aby pomohli s hledáním jejich dcery. „Je jasné, že McCannovi a jimi najatí soukromí detektivové shromáždili v průběhu šetření velké množství informací. Zdá se ale, že je všechny nesdíleli s policejním sborem Leicestershiru ani s portugalskými úřady. Je nezbytné, aby byli povzbuzeni a přesvědčeni k předání těchto informací,“ uvádí zpráva, která byla publikována v roce 2010, tedy rok předtím, než se do případu pohřešované Maddie vložil Scotland Yard.

Kauza britské holčičky Madeleine McCannové, která se ztratila 3. května 2007, je nejznámějším případem zmizení dítěte z poslední doby. Rodiče Madeleine Kate a Garald, oba lékaři, osudný den uložili v 20:30 místního času všechny své děti (tříletou Madeleine a o rok mladší dvojčata) a odešli na večeři se svými přáteli do restaurace, která se nacházela asi 50 metrů od apartmánu. Pokoj s dětmi pravidelně kontrolovali, naposledy v 21:00 místního času. Při návratu kolem 22:00 zjistili, že Madeleine zmizela, a hned zalarmovali policii.

Policie později označila za podezřelé rodiče Madeleine, žádná oficiální obvinění proti nim ale nevznesla a případ v červenci 2008 odložila. Portugalští policisté si původně mysleli, že Madeleine mohla nešťastnou náhodou zemřít a že rodiče poté ukryli její tělo. McCannovi jakákoliv obvinění vždy ostře odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.

abaron ( 3. května 2017 13:56 )

... andělé slunce ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání