Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Psala jsem si s kurátorem Modré velryby, svěřila se Lucie (26): Teď jí vyhrožuje smrtí

21. dubna 2017
06:18

Otřesný zážitek má za sebou mladá maminka Lucie Sabelová (26). Ze strachu o bezpečí vlastních dětí vyzkoušela, jak snadné je dostat se do hry Modrá velryba. Kurátora odhalila a on jí teď vyhrožuje smrtí!

Modrá velryba se po sociálních sítích šíří již několik měsíců. Nebezpečná hra pocházející z Ruska dává svým oběť 50 úkolů během 50 dní – poslední je sebevražda. Policie na tento fenomén upozornila minulý týden a sami pak obdrželi desítky telefonátů potenciálních obětí.

Jednou z nich je i šestadvacetiletá Lucie Sabelová, maminka tří dětí. Právě kvůli nim – zejména nejstaršímu synovi – si chtěla ověřit, zda je hra reálná a jak nebezpečná pro děti je. „Vytvořily jsme s kamarádkou profil 14leté dívky na Instagramu a začaly tam tu Modrou velrybu hledat,“ popsala Lucie otevřeně.

Nakonec se přesunuly na ruskou obdobu Facebooku VKontakte. Zde se jim skutečně ozval „kurátor“ – tak si říkají samozvaní administrátoři hry, kteří hráčům zadávají úkoly. „Napsal mi anglicky, ptal se jakým mluvím jazykem, vyjmenoval i češtinu a slovenštinu. Pak jsme se spojili přes Instagram a to už mi psal česky,“ prozradila Blesk.cz mladá žena.

Jako první úkol jí kurátor zadal vyřezat si do ruky MK57, to Lucii zarazilo. „Správně to má být F57, to jsem mu také napsala.“ Naznačení, že je podvodník, se kurátorovi nelíbilo. „Začal mi psát, jak ví, kde bydlím, jak se jmenuji a tak. Nadával a hádal se se mnou. Když jsem mu napsala, že tím ta hra pro mě končí, řekl, že dobře a že do 223 hodin umřu, že mi přeje jen to nejhorší,“ uzavřela Lucie.

Od otřesné události uplynulo již několik dní. „Podle údajného kurátora má moje smrt přijít 26. 4. 2017, nebojím se, i když ví, kdo jsem. Jsem jen ve střehu kvůli své rodině a svým dětem,“ dodala mladá maminka.

Eliska Vejvodova ( 13. července 2019 11:12 )

Hele nevím zda to pravda je nebo neni ale zvlasni mi prijde to datum 26.4. Protože to je datum vybuchu Černobylu v RUSKU (sovětský svaz)

Kalo ( 3. července 2017 19:05 )

 Tenhle ,,madam''Sabelové nevěřte ani slovo.Je to prolhaná osoba,která tím žije.Mimo jiné,což je velmi podstatné,je to velká podvodnice.Okrádá lidí na fb a údajně sepisovala insolvenční návrhy,které byly jeden velký podvod.Paní Sabelová,běž te se léčit,tohle je už do nebe volající.Každý den se někdo na fb objeví,že jsou vámi podvedení a teď chcete být zajímavá tady.Nestačila vám ostuda ve Výměna manželek?No jak vidím,tak ne.

copy ( 25. dubna 2017 20:07 )

ty si zachránila státisíce detí po celom svete

lluciinkaa ( 25. dubna 2017 20:00 )

MUJ syn žije s dalšími 4 kluky kdy tito kluci mají až 12 let takže k této hře můžou přístup mít. A vůbec. Ja svým konáním zachranila 2 dnešním dnem 3 lidské životy a to je pro mě nejdůležitější......

copy ( 25. dubna 2017 19:56 )

ty si zrejme jednoduchšia osoba. Keď začne tej dvanásťročnej holčine písať cez net (alebo SMSky) niekto o chove napr. ježkov (alebo čo ju v jej veku zaujíma), a po týždni písania jej ponúkne, že jej prinesie ukázať svojho ježa/škrečka/zajaca, že ho prinesie večer na trávnik za sídliskom? Tak urobíš čo? Veď to jej mohol písať 50 ročný úchylák, uniesť ju, znásilniť?! A ty si akože odhalila toho "kurátora"? Áno? A kto to je? Kde býva a koľko má rokov? Smiešne sú tieto články.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání