Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Případ australské Maddie po 47 letech objasněn? Policie obvinila podezřelého!

Autor: lm - 
23. března 2017
22:09

Už je tomu dlouhých 47 let od dne, kdy z australské pláže beze stopy zmizela tříletá Cheryl Grimmer. Případ »australské Maddie« se ale možná konečně dočká rozuzlení. Před soudem má stanout muž obviněný z jejího zmizení.

Byl krásný slunečný den, leden 1970, když se tehdy tříletá Cheryl Grimmer vydala spolu s maminkou Carole a třemi bratry na pláž u australského Wollongongu. Holčička byla naposledy viděna u převlékací kabinky a pak náhle zmizela beze stopy.

Policie dlouhou dobu nevěděla, co se holčičce stalo. Až nyní, po 47 letech, byl zatčen podezřelý. Muž (63), jemuž v době zmizení holčičky bylo 16 let, stane v pátek před soudem. Policie ho vyslýchala už krátce po zmizení, ale tehdy ho z ničeho neobvinili.

„Nebudu probírat specifika tohoto trestního případu, ale můžu říct, že jsou dosti hrozivá a pravda se vyjeví u soudu,“ prozradil detektiv Brad Ainsworth. Podle něj Cheryl zemřela během hodiny po únosu.

Případ Cheryl Grimmer až nápadně připomíná zmizení malé Maddie McCann z Velké Británie. Tříletá holčička se ztratila na dovolené s rodiči v Portugalsku. Letos od případu uplynulo 10 let, ale po holčičce stále není stopy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání