Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nečekaná smrt krále folkloru (†42): Petrova manželka se na pohřbu zhroutila

Autor: shp - 
16. února 2017
10:24

Smutek, pláč a záplava emocí. Pod slovenskými Belianskými Tatrami pohřbili slovenského krále folkloru Petra Michaláka (†42). Šlo o rozloučení podle goralských tradic. Zúčastnilo se ho na tisíc lidí. Dát sbohem Petrovi bylo nejtěžší pro jeho manželku. Ta psychický nápor nevydržela a zhroutila se.

Vdovu po králi folkloru museli dokonce podpírat. Jinak by se zřítila na kolena. „Petře, neodcházej ještě,“ plakala později u jeho hrobu, informoval web Pluska.sk. Na její strhané tváři bylo vidět, jak se trápí a jak moc velká bolest v jejím srdci je.

Pohřeb nesly těžce i čtyři Petrovy děti. Stály u sebe a držely se za ruce. Nejstarší maturantka Sabínka, mladší holčičky Barborka a Petronely i nejmladší Péťa, který chodí do páté třídy, se smutku neměli šanci ubránit.

Podívejte se na video od TV JOJ:

Video  Pohřeb krále folkloru  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Smuteční rozlučky se zúčastnilo na 1000 lidí. Králi folkloru přišli dát sbohem lidé v krojích. Podle tradice i zatančili. Tak, jak by si sám Peter přál. Všechny moc mrzí, že odešel tak náhle a tak mladý. V Goralském kraji byl velmi vážený.

Smrt zastihla Petra na Goralském plese v jeho oblíbeném Ždiaru. Během tance se mu udělalo zle, pak se chytil za srdce, upadl na zem a zemřel. Podle všeho dostal infarkt. Na srdeční příhodu zemřela v minulosti i jeho matka a další příbuzný.

naidka ( 16. února 2017 16:24 )

Rukola, Stanislava: Kdybyste četli ten článek, o kterém píšu a který už stáhli z hlavní strany o šíleném týrání psů slovenskými cigány, tak by slovo "primitiv" ani nestačilo.

rukola ( 16. února 2017 15:08 )

a este jednou, od primitivu muzes cekat pouze primitivni komentar, protoze sam si primitiv

stanislava ( 16. února 2017 15:07 )

Předchozí článek napsal primitiv hrobého zrna. proč by měli být Slováci primitívni. Moc krát jsou inteligentnější, jako Češi. Příště neurážejte a raději kondolujte. určitě mezi smutečními hosty byli inžinyři, lekáři a pod. Ať odpočíva v pokoji.

rukola ( 16. února 2017 15:04 )

pre wittys- od primitivu se da ocekavat presne to co si napsal do komentaru

wittys ( 16. února 2017 14:48 )

co by měl člověk čekat od morgošů a ke všemu Slováků vždyt´ je to národ primitivů...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání