Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabila nám Nikolku (†18), nelituje a ještě se posmívá! Rodiče nesouhlasí s podmínkou pro řidičku

Autor: ljš - 
2. února 2017
13:56

Svou divokou jízdou způsobila na Šumpersku nehodu, při které zemřeli dva mladí lidé. Rodiče osmnáctileté Nikoly se nyní nedokáží smířit se skutečností, že řidička Petra za smrt jejich dcery Nikoly dostala jen podmínku. Podle nich nevyjádřila lítost a ještě se jim po smrti dcery posmívá a uráží je.

K tragické nehodě došlo loni v polovině února u Bludova na Šumpersku. Mladá řidička Petra tehdy nezvládla řízení, vjela do protisměru, kde se srazila s projíždějící dodávkou. Nikola a další kamarád, kteří s ní v autě jeli, na místě zemřeli. Sama řidička vyvázla jen s lehkým zraněním.

Podle obžaloby jela skoro o 20 km/h rychleji, než měla. Soudce však přihlédl k tomu, že dosud žila spořádaným životem, a dívka tak od soudu odešla s podmínkou na 2,5 roku a pětiletým zákazem řízení.

Takový trest těžce nesou rodiče Nikoly. „Zničila nám život. Zabila moji dceru a ani neprojevila lítost. Nechápu, že jí soud neposlal do vězení aspoň na dva roky,“ řekla maminka dívky serveru TN.cz. Dodala, že od tragédie musí navštěvovat psychologa.

Petra sice měsíc po nehodě poslala omluvný dopis, ten byl ale formulován velmi stroze, což na rodinu působí neupřímně. „Omlouvám se, že jsem vám po cestě na Šumperk při dopravní nehodě zabila dceru,“ stálo v něm jen. Nad tím, zda dívka činu skutečně lituje, se pozastavil i soudce. „Udělala fatální chybu a v důsledku toho zemřeli dva lidé. Nad svým jednáním sice vyjádřila lítost, nejsem si však jist, zda byla naprosto upřímná,“ řekl podle deníku Právo, když vynášel verdikt.

Nikolina maminka je v šoku z Petřina chování, když se náhodou potkají. „Pokaždé hodí ironický úsměv, úplný výsměch, nerozumím tomu, zabila mi dítě!“ řekla serveru a dodala, že už si vyslechla i nadávky. „Prošla jsem kolem ní a ona někomu do telefonu jen řekla: »Počkej, je tady ta stará p*ča«,“ tvrdí.

Proti rozsudku, který považují za příliš mírný, se chtějí rodiče Nikoly odvolat.

pepen ( 2. února 2017 19:46 )

Bohužel jsme v Česku-v této zemi život nic neznamená !!!!!V Americe by čúza seděla nejmíň 20 let!!!

kiwi65 ( 2. února 2017 18:53 )

 Toto je bohužel názorná ukázka fungování naší justice.Pokud máš známý na určitých místech,můžeš co se ti zamane,vraždit,loupit,znásilňovat,krást a nic se ti nestane.Toto je ta demokracie za kterou tady lidi cinkali!!!!Hlavně že se soudci co rok hlásí o navýšení platů. Za co????

dzambulka007 ( 2. února 2017 18:15 )

Ehmm, tak soudce přihlédl k dosavadnímu spořádanému životu u devatenáctileté?

pavelkopeckyjezmrd ( 2. února 2017 17:52 )

 Jak se ta sv#ně jmenuje?

ellenic ( 2. února 2017 17:10 )

Neskutečné, zabije dva mladé lidi a ještě se ta kráv.a vysmívá mamince nebohé Nikolky . Zavřela bych ji, až by zčernala. Jak je možné, že dostala jen podmínku ? Co je to za lidi, ona si chodí po světě a ještě se vysmívá. Hnus .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání