Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Na Tachovsku se na ledovce srazil autobus s autem: Šest zraněných

Autor: ČTK ljš - 
2. února 2017
06:49

U Chodové Plané na Tachovsku se ve čtvrtek brzo ráno střetl autobus a osobním vozidlem. Zraněné jsou čtyři osoby v autě a dvě v autobuse. Nedaleko se srazil sypač s osobním autem, tato nehoda se obešla bez zranění. Silnice druhé třídy z Plané na Mariánské Lázně je neprůjezdná. Na celém Tachovsku je ledovka.

„Na místě je šest zraněných, z toho jedna těžce. Čtyři zranění byli v autě a dva v autobusu. Na místě jsou tři jednotky, tedy zhruba 12 hasičů,“ uvedl operační důstojník krajských hasičů. Všichni zranění jsou podle mluvčího záchranářů Martina Brejchy při vědomí.

„Posíláme tam další sanitky, nehodu budeme pravděpodobně řešit v režimu hromadného postižení osob,“ uvedl. V kraji se už staly desítky nehod a všechny posádky sanitek jsou v terénu. Silnice jsou hodně zledovatělé. „Je to docela masakr,“ dodal.

Nehoda se podle silničářů stala u rybníku Regent u Dolního Kramolína.Autobus je na silnici napříč, policie a hasiči jsou na místě. Jednu osobu z auta teď hasiči vyprošťují,“ dodala krajská policejní mluvčí Martina Korandová. V autobuse cestovalo devět lidí. Kvůli ledovce je podle ní po celém území Plzeňského kraje hodně dopravních nehod, a to včetně dálnice D5. Policisté i silničáři doporučují maximální opatrnost.

Na Tachovsku i v částech Domažlicka, Klatovska a jižního Plzeňska začalo kolem 04:00 pršet a na silnicích se vytvořila ledovka. Na řadě míst uvízly také sypače. Posypy spláchla voda a všude mírně mrzne.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání